Vill du också bli volontär för Blågula Korset?

Blågula korset har en fantastisk sammanhållning hos sina volontärer som gör väldigt fina insatser både i det stora och det lilla. Tony Karlsson har exempelvis stöttat före detta hemlösa Nils med inte bara pengar utan även med uppmuntrande samtal, Marianne Liljeholt ställer alltid upp med sin tid och energi för att bidra med goda gärningar och sprida budskapet om Blågula Korsets existens.

Anette, Daniel och Gudrun har pratat med många av de sökande och gett goda råd. Både Lennart Matikainen och Håkan Bergmark ordnar regelbundet insamlingar till Blågula Korset tack vare sina populära nyhetsplattformar.

Både Eva, Catja och Helena har till och med öppnat sina egna hem för att hysa hemlösa . Men det är många många fler goda gärningar som görs i det tysta, och som verkligen kan göra skillnad. Är du nyfiken på oss volontärer och vill komma med i vår härliga gemenskap?

De grupper av utsatta svenskar som Blågula Korset hjälper.
De grupper av utsatta svenskar som Blågula Korset hjälper.

Volontärernas egna ord

Ytterligare eldsjälar engagerade i Blågula Korset. Foto: Blågula Korset
Ytterligare eldsjälar engagerade i Blågula Korset. Foto: Blågula Korset

Så här skriver exempelvis volontären Tony Karlsson till Blågula korsets ordförande efter det senaste digitala mötet:

”Detta var ett av dom bästa möten jag varit med på. Jag var med och flera nya. Sen var det kul också. Kul ska man inte förringa. Tack Eva!”

Carina Fredriksson i Umeå brukar framföra följande:

”Det är ett privilegium att vara med som volontär på Blågula korsets digitala möten, man lär sig så mycket nytt och man inser vilket enormt behov det finns därute av utsatta som vi bara måste försöka hjälpa. Vi behöver också försöka gå till roten med det onda, eftersom detta är ett systematiskt övergrepp på oss, framförallt det utsatta folket, som pågått länge.”

Vill du hjälpa till?

På nästa digitala volontärmöte söndagen den 31 mars (påskdagen) kommer de att ha gästbesök från Emil Borg. Han kommer att berätta om “One small town” i Nora, dit även hemlösa personer är välkomna att bidra och bo.

Vill du komma med som volontär? Eller föredrar du att hjälpa till på annat sätt? Det finns många utsatta svenskar som behöver hjälp. Känner du till någon så hör av dig till dem, eller bli en av deras volontärer. Skriv till kontakt@blagulakorset.se eller kontakta ordförande Eva Donell direkt på 070-2303433.

Vill du hellre bidra med en gåva till hjälparbetet? Swisha då en gåva direkt till 123-118 54 95, eller om du föredrar kortbetalning kan du göra det HÄR. Ditt bidrag är viktigt och gör skillnad!

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter