Ville fälla Trump – kallar riksrätt mot Biden en ”häxjakt”

Nyheten om utredning för ett riksrättsåtal mot Joe Biden har upprört det demokratiska etablissemanget i USA. Nu kallar en ledande politiker utredningen för ”en häxjakt”. Det är dock samma politiker som under själv tid försökt fälla Donald Trump i riksrätt.

Beskedet att representanthusets kommitté fått i uppdrag att utreda president Joe Biden, för att kunna ställa honom inför riksrätt, har skakat om det politiska etablissemanget i USA. Att Biden, vars regering inlett fyra åtal mot den politiske rivalen Donald Trump, själv skulle bli föremål för utredning, verkar ha kommit som en chock.

En som väljer att uttala sig är den demokratiske senatorn Charls ”Chuck” Schumer, som kallar utredningen för ”häxjakt”.

Jag tycker att riksrättsutredningen är absurd. Det amerikanska folket vill att vi ska göra något som kommer att göra deras liv bättre, inte ge sig in på dessa jakter, dessa häxjakter, sade Schumer under en pressträff med det demokratiska partiet, rapporterar Daily Mail.

Ordet ”häxjakt” har använts av Trump för att beskriva åtalen, som har syftet att påverka hans möjligheter inför presidentvalet 2024.

Bedrev själv ”häxjakt”

Schumers uttalande har fått många att reagera, i synnerhet med tanke på att Schumer själv var väldigt drivande i att få Trump dragen inför riksrätt, vilket flera användare på X (tidigare Twitter) uppmärksammar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter