Vita Huset: Oppositionen är en fara för vår demokrati

Under onsdagen fördömde Vita huset Donald Trumps anhängare och kallade dem en ”fara för demokratin”.

Vita husets pressekreterare Karine Jean-Pierre inledde sin dagliga pressbriefing med att fördöma republikanska ledare för deras ”farliga retorik”. Hon sade även att president Joe Biden anser att den tidigare presidenten Donald Trumps anhängare är ett hot, skriver Breitbart.

– Låt mig vara mycket tydlig, det är inte bara det republikanska ledarskapet /…/ Han talar om en extrem del, en extrem del av partiet, sade hon.

– När man stöder en auktoritär figur, som vi sett, som leder, för närvarande leder, den förre presidenten, ni vet, och, öh, säger och uppmuntrar våldet som ni är eller vill ta våra friheter, vet ni, då måste vi säga något, fortsatte Karine Jean-Pierre.

Hon förkunnade att det finns ”fler exempel än vi kan räkna till” på Trumpanhängare och republikanska ledare som hotar demokratin.

Särskilt klandrade hon Floridas guvernör Ron DeSantis för att han ”förespråkat våld” mot Dr Anthony Fauci då han sagt att ”någon borde ta den där lille tomten och kasta honom över Potomacfloden”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter