Vita Huset ville censurera Tucker Carlson

Vita Huset pressade Facebook att censurera Fox News’ programledare Tucker Carlson. Detta framgår av en nyligen offentliggjord mailkonversation.

Under den gångna tiden, framförallt sedan Elon Musk köpte Twitter, har det offentliggjorts hur både sociala medier och amerikanska staten arbetat för att censurera oliktänkande. Ett av mest framträdande exemplen är hur FBI samarbetade med Twitter för att få bort inlägg med ”fel” innehåll, vilket Frihetsnytt har skrivit om.

Nu framkommer det att en person som Vita Huset ville tysta var Fox News’ omåttligt populäre programledare och politiske kommentator, Tucker Carlson. Enligt en mailkonversation som Louisianas justitiekansler, Jeff Landry publicerat i ett inlägg på Twitter, ogillade den amerikanska regeringen starkt att Carlson kritiserade vaccinet mot covid, rapporterar Reclaim the Net.

Det är Vita Husets digitala strategichef, Rob Flaherty, som den 14 april 2021 skickat ett mail till en anonymiserad person på Facebook och påtalat det uppfattade problemet med att Tucker Carlson tilläts säga sådant som inte regeringen höll med om.

Svaret han fick var att Facebook höll på att hantera frågan.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter