Washingtonbesök orsakar spekulationer om nya Natochefen

Jens Stoltenberg kommer inte att lämna posten som chef för Nato den kommande tiden. Nu spekuleras det kring vem som efterträder honom och ett besök hos president Joe Biden får igång spekulationerna.

Ryktena går varma om vem som kommer att ta över som generalsekreterare för krigsalliansen Nato när Jens Stoltenberg träder tillbaka.

När den danska statsministern Mette Frederiksen under måndagen träffade USA:s president Joe Biden, började det spekuleras kring om det rörde sig om en genomgång för de uppgifter som posten skulle innebära, rapporterar bland annat CNN.

Natos generalsekreterare, Jens Stoltenberg
Natos generalsekreterare, Jens Stoltenberg. Foto: Wikipedia/ Balk / MSC

Enligt Associated Press hade hon sagt att hon såg ”fram emot att att jobba ännu närmare med dig gällande försvar och säkerhet” till Biden. Men på en direkt fråga om hon var en aktuell kandidat för posten som Stoltenbergs efterträdare svarade hon att hon inte ville gå in närmare på spekulationer om Nato.

Frederiksen har sedan tidigare tillbakavisat ryktena om att hon skulle vara aktuell för posten, men med tanke på hur ihärdiga ryktena ändå är och det faktum att de stora medierna spekulerar kring det, kan det finnas fog för ett visst mått av sanning.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter