WEF-företag tvingas säga upp tusentals anställda

Techföretaget IBM, med starka kopplingar till World Economic Forum, kommer behöva säga upp 3 900 anställda. Det är det senaste i en lång rad av storföretag och banker som behöver säga upp anställda.

International Business Machines Corp. (IBM), meddelade under onsdagen att de måste säga upp runt 3 900 anställda. Det innebär en minskning på 1,4 procent av företagets anställda, som sammanlagt uppgår till 280 000, rapporterar Wall Street Journal.

IBM är det senaste av de stora tech-bolagen som behöver göra sig av med anställda på grund av försämrad ekonomi. Frihetsnytt har under den gångna månaden kunnat rapportera om de uppsägningar som storföretag med kopplingar till finanseliten tvingas göra. Amazon behöver göra sig av med 18 000 anställda och Googles moderbolag Alphabet måste säga upp 12 000.

Liksom de andra bolagen som nu upplever en rejäl nedgång har IBM starka kopplingar till World Economic Forum (WEF), en av finanselitens sammanslutningar som årligen håller stormöte i schweiziska Davos. Företrädare och höga chefer har skrivit flera artiklar på WEF:s hemsida, där man tar ställning för WEF:s uttalade rörande klimat och internetcensur.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter