WEF: Global underrättelsetjänst ska AI-övervaka internet

World Economic Forum vill övervaka allt som händer på nätet med hjälp av artificiell intelligens och globalt arbetande underrättelsetjänster för att lättare kunna censurera innehåll som globalisterna inte uppskattar.

WEF oroar sig mycket över vad svenska medier vanligtvis kallar ”näthat” eller ”hot och hat på nätet” samt ”desinformation”. I sådana termer klumpar man medvetet samman allt från barnporr och terrorism till invandrings- och vaccinkritik, och använder de förstnämnda som svepskäl för att tysta de sistnämnda.

Men WEF är inte alls nöjda med censurens effektivitet. Icke-sanktionerade åsikter blir allt mer populära – det sprids till och med konspirationsteorier om att globalister vill censurera nätet och tysta obekväma röster. Så nu har man kommit på en plan för att censurera nätet mer effektivt så att ingen ska kunna föra fram sådant nonsens.

Det är skribenten Inbal Goldberger som lägger fram planen i en artikel på WEF:s hemsida, vilket efter publiceringen har uppmärksammats av just sådana elaka spridare av ”desinformation” som planen är till för att stoppa.

Goldberger är vice ordförande på Trust & Safety vid ActiveFence, ett bolag specialiserat på AI-stödda censurtjänster med högkvarter i New York och Tel Aviv. Goldberger kan alltså lugnt konstateras tala i egen sak – bolaget anlitas redan av myndigheter, sociala medieplattformar och strömningstjänster för att censurera nätet, eller ”skapa trygghet” på nätet som Wikipedia uttrycker saken. Men hennes plan råkar också passa WEF:s agenda som hand i handske.

Efter att publikationer som Great Game India försökt rikta strålkastarljuset mot planerna har artikeln uppdaterats med en varningstext och man har nu tydligt markerat den som ”opinionsartikel”. I varningstexten skriver man att det bara är Goldbergers egna åsikter som förs fram och påstår att man ”släpper fram en bredd av åsikter”, något som naturligtvis inte är sant – det är uteslutande åsikter som går i linje med globalistagendan som släpps fram på sajten.

Man uppmanar också människor att ”läsa hela artikeln” istället för att tro på dem som sprider ”desinformation” om den.

Det föreslår Frihetsnytt också att du gör. Läs artikeln på globalistkritiska Great Game India. Läs sedan Goldbergers artikel på WEF:s hemsida. Avgör sedan själv om det verkligen är ”desinformation” som sprids, eller om det helt enkelt är vad som återstår när man genomskådat tricket att klumpa ihop obekväma åsikter som man klassat som ”desinformation” och ”hat” med barnporr, terrorism och trakasserier mot enskilda.

”Du kommer inte att äga någon röst och du kommer att vara lycklig”, sammanfattar GGI sarkastiskt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter