tisdag, 27 september, 2022

WEF: Känd anarkistgeneral bekymrad för ”vår civilisation”

Vi ett middagstal i samband med WEF-mötet i Davos förklarade filantropen Georg Soros att Rysslands folkvalde president Vladimir Putin bör krossas. Det uppgivna skälet fick middagsgästerna att höja ögonbrynen: För att rädda vår västerländska civilisation.

Veckans stora globalistmöte i Davos genljöd av krigsrop och förhoppningar om Rysslands snara nederlag i det stora proxykrig mot USA som nu utkämpas i Ukraina. Fria Tider noterade emellertid att den vänsterextreme 91-åringen förde fram en originell aspekt när han krävde nederlag för Ryssland. ”En snabb seger över Ryssland i Ukraina är nödvändig – annars hotas hela den liberala civilisationen av undergång.”

”Kill all whites on sight”

Observatörer inom de anarkistiska och kommunistiska organsationer som finansieras av den stridbare mångmiljardären torde skruva oroligt på sig när deras filatrop nu talar om att rädda den västerländska civilisationen. Exempelvis vänserextrema Expo i Stockholm som understöds av en Soros-anknuten fond. En av Expos grundare, Tobias Hübinette, är en stor fiende till den västerländska civilisationen och har förkunnat att denna bör ”gå under i blod och lidande”. En annan av Sorosfondernas avläggare, BLM (Black Lives Matter), har som ett av sina stridsrop ”Kill all whites on sight” – även detta ett krav som inte torde vara kompatibelt med filantropens nya politiska linje.

Minnen från bättre dagar

Den urgamle vänsteraktivisten drog sig under middagstalet till minnes de ”spännande dagar” då Sovjetunionen upplöstes, den alkoholiserade Boris Jeltsin blev president och Rysslands tillgångar hamnade i händerna på ett litet antal oligarker – som alla var Georg Soros liberala själsfränder. Tack vare detta, berättade miljardären, växte hans förmögenhet så snabbt att han kunde öka sina donationer till subversiva organisationer ”från 3 miljoner dollar år 1984 till mer än 300 miljoner tre år senare”. Soros nämnde inte att de flesta av hans ryska oligarkkollegor senare, under Vladimir Putins regering, hamnat i olika fängelser eller emigrerat.

– Det bästa och kanske enda sättet att bevara vår civilisation är att besegra Putin så snart som möjligt, avslutade George Soros.

Middagstalet innehöll ytterligare intressanta anmärkningar. Dessa återges i en annan artikel i Frihetsnytt.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

Flera blir strömlösa

00:04:30

Nyhetssändning 27 september

- Annons -

Liknande artiklar