Weimers efter Buschs islamutspel: ”Går inte att lita på”

Ebba Busch har i ett försök att locka väljare gått hårt åt islam, och kräver att religionen måste ”anpassa sig”. Hon säger även att muslimer som inte anpassar sig inte hör hemma i Europa. Nu går dock Sverigedemokraternas toppkandidat Charlie Weimers ut med att Kristdemokraterna gång efter annan har struntat i att markera mot islamism på EU-nivå.
Ebba Busch. Foto: Wiki/www.flickr.com
/photos/perzec/19292943016/

Frihetsnytt har tidigare skrivit om Kristdemokraternas ledare Ebba Busch som markerade mot islam i en uppmärksammad intervju. Det var till Dagens Nyheter som vice statsministern gjorde följande uttalande:

– Om vi inte klarar att stå upp mot ett islam som praktiseras på ett sätt som inte är förenligt med europeiska värderingar, då kommer Europa att gå förlorat. Islam måste anpassa sig, och de som inte är beredda att anpassa sin tillämpning av islam hör inte hemma i Europa eller i Sverige.

”Går inte att lita på KD”

Nu skriver dock Sverigedemokraternas toppkandidat Charlie Weimers att det inte går att lita på Kristdemokraternas plötsliga markering mot islamism.

”Det har talats mycket om islamism de senaste dagarna. Partier och politiker vill ge sken av att de har kavlat upp ärmarna. Det finns endast ett parti som det går att lita på när det kommer till bekämpandet av vår tids stora hot.”, skriver politikern på X.

Weimers går därefter igenom flera yrkanden mot islamism som Kristdemokraterna inte röstat för i EU-parlamentet. Han tar bland annat upp att KD avstått i en ”omröstning om fördömande av islamistiska attacker i Europa, och att KD ”röstat nej till att betona kopplingen mellan illegal migration och islamism.”

I inlägget lyfter även Weimers fram att KD till och med röstat nej till att ”belysa kopplingen mellan islamism och kvinnlig könsstympning”.

Fler exempel på yrkanden som inte KD röstat för går att ta del av i Weimers X-inlägg nedan:

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter