Weimers tar strid mot EU:s ”gröna omställning”

Europa kommer avindustrialiseras om inte EU:s kontroversiella klimatlagstiftning rivs upp, säger Sverigedemokraternas toppnamn Charlie Weimers. Istället för en gemensam klimatpolitik som på ett industriellt plan för oss tillbaka i tiden föreslår Weimers att Europa borde satsa på kärnkraft.

Många partier går till val på klimatfrågan, men Sverigedemokraterna håller kursen och bekräftar att man helt vill riva upp EU:s så kallade gröna klimatpaket med tillhörande lagstiftningar. Enligt lagstiftningarna måste medlemsländerna minska utsläppen med hela 55 procent fram till 2030, och år 2050 är målet att samtliga medlemsländer är ”klimatneutrala”.

Många har kritiserat EU:s så kallade ”gröna omställning”, inte minst Europas bönder som länge protesterat mot de orimliga krav EU ställer på folket. Nu bekräftar Sverigedemokraternas toppnamn inför EU-valet, Charlie Weimers, att han vill riva upp EU:s klimatpaket.

– Annars kommer Europa att avindustrialiseras, berättar Weimers för Göteborgs-Posten (GP).

EU:s klimatpolitik väcker folklig vrede, bland annat i form av bondeprotester. På bild en demonstration i Bryssel. Skärmavbild: Sputnik

Måste lyssna på folkviljan

Weimers menar att EU:s krav är orimliga, och att vi inte ”har råd att göra detta på ett sätt som skjuter Europas ekonomi i sank”. Weimers säger att EU:s ”gröna omställning” måste ske på ett sätt som ”har acceptans i befolkningen” och vill inte se lagstiftningar som leder till en ”revolutionär stämning på gatorna”.

– Vi måste göra det på ett sätt som säkerställer att jobben finns kvar även efteråt. Annars kommer Europa att avindustrialiseras. Resten av världen kommer att konstatera att Europas exempel inte är något att ta efter, anser EU-parlamentarikern.

Weimers slår även ett slag för kärnkraften och vill att EU klassar den som ”permanent hållbar”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter