WHO får kritik inifrån för orimliga expansionsplaner

WHO har länge varit en främst rådgivande organisation inom FN. Nu kommer dock förslag om en mycket stor expansion av WHO:s makt och myndighet inför pandemier. Personer som verkat inom WHO är kritiska.

WHO vill ha utökade befogenheter

WHO, World Health Organization (Världshälsoorganisationen), grundades 1946 inom FN och har haft uppgiften att verka för hälsorådgivning samt viss samordning vid epidemiutbrott.

Nu finns långt gångna förslag om att expandera WHO:s befogenheter genom förslagen till avtalet Pandemic Treaty, som drivs på av EU och den ifrågasatta organisationen World Economic Forum (WEF).

Både utökad övervakning och dogmatisk1 vaccinpolitik finns på programmet i avtalet, som kraftigt ökar WHO:s inflytande och verksamhetsområde.

Kritik från tidigare WHO-läkare

Reclaim The Net återger en kritisk debatt i en tvärpolitisk parlamentarisk grupp i Storbritannien, Pandemic Response and Recovery All-Party Parliamentary Group (APPG).

David Bell. Skärmavbild: Twitter/ @bell00david
David Bell. Skärmavbild: Twitter/ @bell00david

En av dess medlemmar är en läkare med erfarenhet inifrån WHO, David Bell, som varnar för att WHO kan komma att kräva omfattande tvångsfinansiering till sig själv från avtalsländerna. Detta skriver Bell i en publicerad analys på Pandemic
Response and Recovery
.

Det kan också på samma sätt bli aktuellt att genomföra reserestriktioner, nedstängningar och tvångsvaccinationer, samtliga beslut som är besvärliga för enskilda regeringar att fatta.

WHO nya avtal främjar inte personlig frihet

Det verkar också som om makten att förklara hälsonödläge ska överlämnas till WHO:s egen bedömning. Inget av detta befrämjar det intresse för personlig frihet som delas av i stort sett alla människor, även om i stort sett alla människor också ser behovet av att bekämpa pandemier.

Doktor Bell varnade också för att WHO:s utveckling mot större centralisering, med allt större del av finansiering från utomstående intressen, gör organisationen till något annat än vad den har varit.

Parlamentarikerna i debatten höll med om kritiken och varnade för centralisering, brist på demokratisk insyn och riskerna med att lämna över makt till en organisation med en så ensidig syn på frihetsfrågorna som WHO verkar vara på väg att utvecklas till genom Pandemic Treaty.

  1. Fasthållande vid en viss uppfattning utan att vilja beakta andra uppfattningar eller vilja lyssna till argument mot de egna idéerna []
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. WHO är en farlig organisation. Kontrollmänniskor har nästlat sig in där. Som de flesta borde veta så är dessa människor helt uppslukade av att de tror sig veta sanningen och att deras yttersta uppgift är att få resten av mänskligheten att svälja deras sk sanning. Ett annat namn på dem är psykopater. De måste till varje pris stoppas.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter