WHO: Inga sjukhus fungerar längre

Enligt WHO finns det inte längre några fungerande sjukhus i norra Gaza. Minst 20 000 människor har hittills dött i Israels krig mot Hamas.

Efter att Israels krig mot Hamas pågått i mer än två månader har över 20 000 palestinier dött och nu rapporterar Världshälsoorganisationen (WHO) att det inte finns några fungerande sjukhus kvar i norra Gaza.

Tidigare har sjukhusen fungerat som en tillflyktsort för de tusentals palestinier som tvingats söka skydd från Israels bombningar.

– Det finns inga fungerande sjukhus kvar i norr. Ali Ahli sjukhuset var det sista, men det har nu bara minimal kapacitet, säger Richard Peeperkorn, vid WHO, rapporterar Sky News.

Var de skadade nu ska söka medicinsk hjälp framgår inte och enligt bedömare väntas dödssiffrorna kraftigt stiga i avsaknad av en fungerande sjukvård.

Flyttar fokus till södra Gaza

Enligt Sky News mellanösterkommentator Alistair Bunkall kommer Israel att minska sina insatser i norra Gaza och istället fokusera på södra Gaza.

– Den israeliska militären känner att de har gjort tillräckligt med framsteg i norra Gaza för att börja avveckla sin markoffensiv där, Bunkall han till Sky News. 

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter