WHO medger att Covid-19 kan ha läckt från biolabbet i Wuhan

Efter två års pandemi börjar Världshälsoorganisationen, WHO undersöka möjligheten att utbrottet av Covid-19 började genom laboratorieläckage från Wuhan

I två år har statliga och globala medicinska institutioner som Folkhälsomyndigheten och WHO tillsammans med globala läkemedelsprofitörer som Bill Gates, Bill & Melinda Gates Foundation och Anthony Fauci, medicinsk chefsrådgivare till USA:s president hänvisat till argumentet att Covid-19 läckte från virologilabbet i Wuhan, Kina som en ”konspirationsteori”. I två år har massmedier och sociala medieplattformar krävt censur av alla som försöker diskutera bevisen för detta.

WHO har varit en ivrig beskyddare av den kinesiska kommunistregimen och avfärdade tidigare alla påståenden om att de varit inblandade i utvecklingen av covid-relaterade virus genom forskning om funktionsvinster. Men nu, plötsligt, är WHO villig att ge teorin en seriös undersökning och medger att det fortfarande saknas flera viktiga bitar i ursprungspusslet.

Bevisen på att viruset åtminstone utvecklades genom mutationsprocesser har ökat under en tid. Covid-19 matchar 96 procent av ett virusprov som samlats in och hållits i Wuhan-labbet i flera år. Samma virusstam existerar inte naturligt någonstans i närheten av Wuhan, bara i labbet, och avvikelsen på 4 procent kan förklaras av forskning om virus med förstärkta funktioner. Sådan forskning är nu ett bekräftat faktum och finansierades av Anthony Fauci, NIH, NIAID och relaterade institutioner i flera år.

Det enda ”beviset” för att stödja teorin om att Covid-19 uppstod bland fladdermöss på en gatumarknad i Wuhan kommer från den kinesiska regeringen, som har ett egenintresse av att ljuga om situationen och som fortfarande inte har släppt några korrekta uppgifter om hanteringen av Covid-19 i landet. Påståendet tillbakavisades i huvudsak av kinesiska forskare när flera fall av tidiga infektioner upptäcktes bland människor som inte hade någon kontakt med marknaden i Wuhan. Omfattande bevis stöder nu teorin om laboratorieläckage, ett argument som framförts av alternativa medier under hela pandemin.

Kommer WHO någonsin att erkänna att det mest sannolika scenariot för utbrottet av Covid-19 är en labbläcka från det massiva virologilabbet i Wuhan, som specialiserar sig på forskning om virus med förstärkta funktioner? Förmodligen inte.

Men de kommer nu att försöka agera som om de stödjer idén, för om de inte gör det kommer de att förlora all trovärdighet i processen. Många forskare hävdar att det redan är för sent för det. Globala massmedier fortsätter att vidmakthålla många falskheter kring covid-19 och har byggt upp en komplex berättelse av antaganden och missvisande påståenden för att förvirra befolkningen. Allt eftersom tiden går faller mer och mer av den ursprungliga berättelsen isär.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter