WHO presenterar nya vaccinriktlinjer

Efter att flera enskilda länder ändrat sina riktlinjer rörande covidvaccinen väljer till slut Världshälsoorganisationen att göra likadant.

Världshälsoorganisationen (WHO) gick under tisdagen den 28 mars ut med nya riktlinjer gällande vaccinering mot covid. Numera behöver inte friska barn och tonåringar ta sprutan, däremot kvarstår rekommendationerna för äldre personer, samt folk i riskgrupperna, rapporterar Reuters.

WHO hänvisar till att beslutet tagits utifrån hur det internationella läget ser ut, samt hur den globala immuniteten utvecklats. Men framförallt verkar det ha spelat roll att alltfler länder ser ett mindre behov av att driva på vaccinationen av sina befolkningar. Den 1 mars kunde Frihetsnytt rapportera att Folkhälsomyndigheten ändrat sina rekommendationer så att inte personer mellan 18-49 år ansågs behöva ta påfyllnadsdoser.

Flera allvarliga bieffekter har kunnat kopplas till vaccinet, vilket Frihetsnytt rapporterat om i flera artiklar. Bland annat ska det påverka fertiliteten, orsaka överdödlighet och hjärtskador. I Japan avled nyligen en kvinna i direkt anslutning till att hon tagit vaccinet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter