Widding kommer förvalta väljarnas förtroende

Det politiska etablissemanget försitter inte ett tillfälle att förfasas över att Elsa Widding har andra åsikter än de själva, i synnerhet när hon blivit politisk vilde. Men hon tänker inte svika det förtroende hon fått från väljarna.

Flera politiker har uttryckt sina åsikter om att riksdagsledamoten Elsa Widding valt att lämna Sverigedemokraterna (SD) och sitta kvar i riksdagen som politisk vilde. En av dessa är SD-ledaren Jimmie Åkesson, som till SVT säger att det var ”ingen bra rekrytering”. Partiet har även uppmanat henne att lämna sin plats.

Men han är samtidigt inte orolig för att hon plötsligt ska föra en radikalt annorlunda politik än SD

– Jag har svårt att se att hon blivit miljöpartist eller socialdemokrat över en natt, säger han till SVT.

Många blir besvikna om hon lämnar

Widding själv har förståelse för att SD vill att hon lämnar riksdagen, men hon är även lojal mot det stora antalet väljare som stöttat henne och uppskattar de självständiga åsikter hon uttrycker.

– Jag har stor respekt för att man vill det, men det är inte så enkelt. Med allt stöd som jag har tror jag att väldigt många väljare blir besvikna om jag bara kliver av rakt av. Tiden får utvisa hur det blir, men det är ett svårt beslut att ta i dag, säger hon till TT.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter