torsdag, 6 oktober, 2022

World Economic Forum 2022 har börjat

Apkoppor, Zelenskyj och klimatsvammel från privatjet-resenärer

World Economic Forum 2022 inleddes igår i Davos, Schweiz och kommer att pågå den 22-26 maj. Förra året blev WEF inställt ”på grund av covid-19-pandemin” men nu kan världsledarna ”äntligen” träffas igen för att smida sina planer för världen.

Temat för i år är ”Historien vid en vändpunkt: Regeringspolitik och affärsstrategier”, något WEF-grundaren Klaus Schwab också anspelade på i sitt inledningsanförande.

Eftersom Schwab snart skulle släppa fram Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj, sade han även några ord om nationers suveränitet.

– Varje land har rätten att leva i fred, avgöra sitt eget styrelseskick, och välja vilka strategiska allianser det vill ha. Varje lands territoriella integritet och suveränitet måste respekteras, sade Klaus Schwab.

Orden väcker ett visst intresse eftersom Schwab annars tvärtom brukar vara fientligt inställd till nationell suveränitet. 1999 sade han uttryckligen att ”den suveräna staten har blivit förlegad” uppger Forbes. Varför han nu säger sig ha den motsatta uppfattningen har inte förklarats.

Nedklädd Zelenskyj

Sedan framträdde Zelenskyj på en videoskärm, klädd i en militärgrön T-tröja. Tolken gjorde hans tal svårt att följa, men som väntat bad han om militärt och ekonomiskt stöd för att slå tillbaka den ryska invasionen och förordade ökade sanktioner mot Ryssland.

– Sanktioner bör vara maximala, så att Ryssland och varje annan potentiell angripare som vill bedriva ett brutalt krig mot sin granne är tydligt medveten om konsekvenserna av sina handlingar.

Han förordade vidare att utländska företag helt ska dra sig tillbaka från Ryssland för att inte stödja kriget.

Zelenskyj talade iklädd T-tröja.

Det ekonomiska stöd Zelenskyj begär för att kunna hålla den ryska björnen stången är minst 5 miljarder dollar i månaden, förklarade han. De så kallade G7-länderna enades tidigare om att ge 19,8 miljarder dollar i ekonomiskt stöd. USA ska utöver detta ge 40 miljarder dollar, vilket i så fall innebär att Zelenskyjs begäran är täckt för ett halvår framåt. Många bedömare menar dock att kriget kan komma att dra ut på tiden betydligt längre än så.

– Mängden arbete är enormt: Vi har minst en halv biljon dollar i förluster; tiotusentals byggnader har förstörts. Vi måste återuppbygga hela städer och industrier, sade Zelenskyj.

Klimatgalningar i privata jetplan

Fler klimatrestriktioner var också något som förordades vid mötet och knöts samman med den ryska invasionen av Ukraina. Nu har WEF alltså ytterligare en skrämseltaktik för att få folk att sluta använda fossila bränslen och använda mindre el – du hjälper till att besegra Putin, eftersom Ryssland är en storexportör av olja och gas.

WEF:s planer har motverkats av invasionen därför att den förvärrat den pågående mat- och energikrisen. Tysklands utvecklingsminister Sonja Schulze sade nyligen att vi borde upphöra med att producera så kallat biobränsle av vete, palmolja, raps, majs och andra födoämnen, med tanke på hotande svält.

Men chefen för IAEA sade nu vid Davos att man inte ska använda situationen för att öka satsningarna på fossila bränslen. Vad som då återstår är alltså att minska energiförbrukningen vilket däremot går helt i linje med WEF:s planer.

Satirkontot World Ecommunist Forum orsakade stor munterhet och fick viral spridning på Twitter med ett inlägg som egentligen bara höll fram verkligheten som den faktiskt ser ut: superrika globalister flyger privatjet till ett möte för att tala om klimatförändringar på grund av utsläpp.

Samma gamla trams i ny tappning

Vidare har man vid mötet diskuterat den epidemi av apkoppor som nu sprids vid bögfestivaler och som SR uppger att det faktiskt bara finns 67 bekräftade fall av i Europa, inte 85 som rapporterats. Som jämförelse drabbas närmare 9000 svenskar av hudcancer varje år.

Som vanligt tillåts endast godkända journalister. Washington Post skryter således med att man ska medverka medan CNBC klagar över att Davos blivit ”en måltavla för konspirationsteoretiker och anarkister.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar