World Economic Forum uppmanar oss att bli veganer för att ”rädda klimatet”

WEF:s teknokrater uppmanar människor att avstå från kött och istället konsumera ”klimatnyttig mat” som tång, alger och kaktusar

World Economic Forum, WEF, uppmanar människor att avstå från kött och andra livsmedel som påstås vara ”skadliga för planeten” och istället konsumera ”klimatvänlig mat” som tång, alger och kaktusar. WEF gjorde uppmaningen när den avslutade toppmötet 2022 i Davos, Schweiz.

En lista publicerad av organisationen presenterar alger som ”en idealisk ersättning för kött” eftersom den har en ”negativ koldioxidprofil” men gott om essentiella fettsyror och högt innehåll av vitaminer och antioxidanter. Guiden lyfter också fram kaktusar som innehåller ”stora mängder vitamin C och E, karotenoider, fibrer och aminosyror”, och noterar att det redan ingår i den mexikanska matkulturen.

De senaste råden går i linje de rekommendationer som World Economic Forum utfärdade i december 2020, då organisationen publicerade två artiklar på sin webbplats som undersökte hur det mänskliga psyket skulle kunna omformas för att vänja sig vid tanken att äta ogräs, insekter och dricka avloppsvatten för att minska koldioxidutsläppen.

Tidigare i år hävdade Professor Amanda Little att alla i världen måste börja äta på insekter och att EU:s godkännande av insekter som livsmedel ger en form av ”värdighet” till en sådan kosthållning. En grupp klimatekonomer i Tyskland krävde också att enorma skatter skulle läggas på köttprodukter för att bekämpa klimatförändringarna, med krav på att nötkött skulle bli 56 procent dyrare.

Det finns inga uppgifter om exakt vad som serverades till de 2 500 inbjudna delegaterna som åt middag vid globalistmötet i Davos och huruvida WEF:s egna måltidsrekommendationer följdes av deltagarna.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter