söndag, 27 november

World Economic Forum utesluter Ericsson

Konspirationssekt anser sig ha bättre rykte än legendariskt telekombolag

Sedan grundaren Klaus Schwab tog initiativet till World Economic Forum har över tusen av världens mäktigaste företag samlats till möten för att utforma planerna på en teknokratisk världsdiktatur i kölvattnet av corona-pandemin. Bland arbetsmetoderna ingår infiltration av regeringar och parlament. WEF:s underavdelning Young Global Leaders är, enligt egen uppgift, starkt representerade i bland annat den kanadensiska politiken. Även Sveriges legandariska telekombolag Ericsson har valt att delta som finansiär av den kontroversiella verksameten.

Nu meddelar dock WEF i ett uttalande till franska Le Monde att Ericsson utesluts från samarbetet. Uteslutningen sägs vara en direkt följd av den interngranskning som presenterades av Ericsson i vintras, varvid det framgick att Ericsson – i enlighet med lokala sedvänjor har mutat befattningshavare i 18 korrumperade länder och fallerade stater i Mellanöstern och Nordafrika.

Att World Economic Forum väljer att utesluta Ericsson från antikorruptionssamarbetet är en klassisk form av avståndstagande, där WEF i detta fall söker framstå som ädelt och moraliskt genom att falla i ryggen på en av sina medlemmar.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar