World Economic Forum – vilka, hur och varför?

Detta är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Förmodligen har epitetet World Economic Forum (WEF) snurrat förbi dig i flödet från olika medier. Men vad menas egentligen, vilka är de och vad vill de?

WEF – World Economic Forum, låtsas på pappret vara en stiftelse, men är i realiteten en sekt för inbördes beundran. Grundaren, Klaus Schwab, en 84-årig tysk nationalekonom, har aldrig hymlat med vad WEF vill. Han är den störste förespråkaren för The Great Reset, en nollställning i världsekonomin, där en enda bank styr alla ekonomiska medel i hela världen. Världsherravälde med andra ord.

Ägande är inget för oss vanliga

Klaus Schwab. Foto: Wikipedia/ Foundations World Economic Forum

WEF anser att den lilla människan inte skall äga någonting, utan vara helt i beroendeställning till det som denna världsbank, eller snarare uthyrningsenhet, erbjuder. Du skall tvingas hyra allt från bostad till brödrost. Allt som händer, eller hyrs, runtom i världen vill WEF ha kontroll över. I deras våta dröm är människan chippad och allt vederbörande rör vid registreras. Belönas vid underkastelse, straffas vid uppvigling. 

WEF gömmer sig bakom gröna omställningar, bekämpad fattigdom och alla människors lika rätt och värde. Den sanna agendan är totalitär och diktatorisk kontroll. Inget annat. Som sagt har Klaus Schwab varit övertydlig med vad WEF strävar efter. Han har till och med skrivit en böcker i ämnet – ”Covid 19: The Great Reset”, ”Stakeholder Capitalism” och ”The fourth Industrial Revolution”. 

Omställningen kommer snabbare är väntat

WEF grundades 1971 och sade sig då behöva ungefär 100 år för önskad återställning. Det stämde inte. Det har gått mycket snabbare än så. 2023 har WEF kommit ungefär tre fjärdedelar på sin resa. Schwab själv är förvånad över den extremt skyndsamma implementeringen. Han hade nog själv en övertro på mänsklighetens intelligens och hade förväntat sig betydligt större motstånd. 

Man måste ge WEF en ära i att budskapet så snabbt har lyckats äta sig in i den djupaste kärnan i världens ledningsgrupper. Med slagdängor à la wokeismen, har sekten likt ett resistent virus långsamt brutit ned förnuftets immunförsvar. Alla statsledare och stora företagsmagnater har ödmjukt och helt utan eftertanke, hoppat på WEF-tåget. Med slutdestination – maktens boning.  

De vill vara en del av de 1 procenten av jordens befolkning som dikterar villkoren för övriga 99 procent. Som bestämmer vad folket skall göra, äta och handla. Därför har WEF slingrat sig långt in i enskilda staters parlament, och styrelserum. Ormarna ynglar av sig och reder nya bon. 

Det största ormboet – WEF:s konferens i Schweiziska Davos – lockar varje år nya adepter. Sverige är alltid representerade med flera personer. 2023 är inget undantag. Statsminister Kristersson, bland flertalet andra. Alla bär de WEF:s pin på kavajslaget. Deltagaravgiften per person för att medverka i Davos är 300 000 kronor, det är oklart om kostnaden även gäller inbjudna politiker. Till mötet 2023 väntades 2 200 personer. WEF har en årlig budget på fem miljarder, DOLLAR, strax över 50 miljarder svenska kronor.

Självklart vill 1-procentarna lira i maktens finrum

500 journalister väntades till Davos. Handplockade givetvis. Inte för att på något vis beröra WEF:s egentliga agenda, utan för att lägga ut nya rökridåer till massorna. Populära områden 2023 var klimathot, plandemi och kriget i Ukraina. Ingen indoktrinerad medborgare ifrågasätter dessa käpphästar. 

Skulle Kristersson, för Sveriges räkning, stå i talarstolen på mötet och säga att klimathotet är en bluff, pandemin en plandemi och att Nato startade kriget, så får varken han personligen eller Sverige spela i A-laget. Då blir vi slaktade av WEF och Schwab. 

Motelden som enskild individ är att tänka småskaligt och oberoende. Rusta för att klara sig utan onödig elektronik. Just i Sverige vore omställning till oberoende mycket enkel. Det gäller bara att våga ta klivet och göra en tidsresa bakåt, för att kunna blicka framåt.

Skribent: Dennis Niklasson

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter