Youtube fortsätter sitt krig mot Robert F. Kennedy Jr.

Presidentkandidaten Robert F Kennedy Jr fortsätter att bli censurerad av Youtube. Nu senast raderade plattformen en 90-minuters podcast Kennedy hade med Jordan B Peterson. Vad Youtube är rädda för framgår inte.

Robert F. Kennedy Jr. kandiderar för att bli demokraternas presidentkandidat i det kommande amerikanska valet. Kennedy Jr. är bland annat släkt med den tidigare presidenten John F. Kennedy.

Youtube fortsätter censurkrig mot Kennedy Jr.

Youtube har vid flera tillfällen raderat material där Kennedy Jr. medverkar och anledningarna har sällan varit rimliga eller tydliga. Den senaste attacken mot presidentkandidaten var när Youtube raderade en 90 minuter lång intervju som Jordan B Peterson haft med Kennedy Jr den 5 juni.

Jordan B Peterson. Foto: Wikipedia/ Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America
Jordan B Peterson. Foto: Wikipedia/ Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

I intervjun pratade de båda om en mängd olika ämnen varav två var klimatförändringarna och åtgärderna mot Covid-19.

I en kontroversiell vändpunkt under intervjun sa Kennedy Jr. att ”sexuell dysfori”, som frodas bland ungdomar, kan ha sina rötter i att de ”simmar genom en soppa av giftiga kemikalier”.

Kennedy Jr. rasar mot Youtube

När youtube valde att radera intervjun uppgav de som skäl att innehållet bröt mot deras användarvillkor. Vilket av dessa villkor eller på vilket sätt den bröt mot dessa framgår inte särskilt tydligt men att det ska ha haft att göra med Covid-19 framgår dock.

Kennedy Jr. rasar mot beslutet och frågar sig retoriskt i ett Twitterinlägg om den sociala medieplattformen ska ha rätt att censurera en presidentkandidat. Han frågar även sina följare om de anser sig behöva ha någon som bestämmer vad de ska få höra eller inte.

– Behöver du verkligen Big Tech-censorer för att bestämma vad du ska höra? Eller skulle du föredra att bli behandlad som en kompetent vuxen som kan lyssna på olika synpunkter och komma till sina egna slutsatser?, frågar Kennedy Jr. sina följare på Twitter.

Elon Musk. Foto: Wikipedia/ Steve Jurvetson
Elon Musk. Foto: Wikipedia/ Steve Jurvetson

Det finns alternativ till Youtubes censur

Det är inte första gången Youtube väljer att censurera politiskt obekväma personer eller åsikter som går emot vad finanseliten tycker. Och inget pekar på att det kommer vara den sista gången heller. När det fria ordet förtrycks kan användarna välja andra alternativ där yttrandefrihet finns vilket flera även har gjort.

Kennedy Jr. skriver i sitt inlägg att hans intervju raderades från Youtube men att den fortfarande finns på Twitter vilket han tackar Elon Musk för.

En annan plattform som kommit fram ur askan av Youtubes censur är Rumble som på väldigt kort tid vuxit sig stora och allt mer börjar konkurrera med Youtube om tittare.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter