YouTuber 3D-printar ”världens första” raketgevär i ny video

Youtubern ”Ordnance Lab” publicerade en video med ”världens första 3D-printade raketgevär”

3D-skrivare har revolutionerat vapentillverkningen och har kommit långt sedan enskottspistolen ”The Liberator” blev tillgänglig för nedladdning 2013. Nu för tiden kan till och med halvautomatiska pistolkarbiner skrivas ut hemma med 3D-skrivare från Teknikmagasinet. Sedan alldeles nyligen verkar den 3D-printade vapentillverkningen ha uppgraderats ytterligare till att omfatta raketgevär.

”I den här videon samarbetar vi med D&S Creations, som har utvecklat 3D-printade raketer och raketgevär. Vi testar både en raket av mindre kaliber och en större, tillsammans med en prototyp för en formad laddningsstridsspets. Detta är bara början på vårt arbete med 3D-printade raketer. Vi har klarat av uppskjutningen och detonationen, nu måste vi arbeta på att få reda på exaktheten, säger Ordnance Lab i videons beskrivning.

Sedan enkla 3D-skrivare för privat bruk kom på marknaden kring år 2010 har entusiaster banat väg för en bredare användning. Ett exempel är RepRap vars idé är en 3D-skrivare som kan framställa nya 3D-skrivare och på så sätt göra tekniken tillgängligare som öppen hårdvara. Det finns också öppna samlingar av 3D-modeller speciellt avsedda för att skrivas ut. Tidigare i år släppte Deterrence Dispensed, en onlinegrupp som marknadsför och distribuerar 3D-printade vapenritningar med öppen källkod, en video som visar användningen av en ”66 mm rekylfri bärraket”.

Inom ett decennium har 3D-utskriftsvapen utvecklats från enskottspistoler till halvautomatiska pistolkarbiner och nu till raketgevär. Genom möjligheten att med liten insats tillverka enstaka exemplar, direkt efter en befintlig modell eller med små modifieringar, har 3D-utskrivna vapen för eget bruk eller småskalig försäljning blivit ett stort fenomen bland medborgargrupper och frihetsaktivister som motsätter sig statlig vapenkontroll.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter