Ytterligare en superkändis går över till Rumble

Den yttrandefrihetsvänliga videoplattformen Rumble skriver nu under med ytterligare en stor amerikansk profil. Den kände amerikanske komikern och politiske kommentatorn Steven Crowder är en i raden av många som lämnar YouTubes censur för mer frihetliga alternativ.

Rumble blir alltså den nya plattformen för den amerikanske komikern Steven Crowder och hans Mug Club med programmet Louder With Crowder. Den 20 mars är det premiär på kanalen med dubbelt så mycket innehåll och en exklusiv fredagsshow för medlemmar, skriver Reclaim the Net.

Crowder kommenterade övergången till Rumble:
”Det jag är mest upprymd över i samarbetet med Rumble är att för första gången har ett företag kapacitet att verkligen stå bakom oss alla i kampen för yttrandefrihet mot BigTech”.

Steven Crowder skriver undet avtalet med Rumbles vd Chris Pavlovski

Crowder irriterar de lättkränkta

Steven Crowder är en konservativ politisk kommentator och komiker som blivit oerhört populär genom sin YouTube-kanal Louder with Crowder, där han delar med sig av sina åsikter om politik, aktuella händelser och kulturella frågor genom en blandning av humor och satir.

Flera gånger har känsliga och extremt politiskt korrekta YouTube censurerat Crowders videor och många i mediaetablissemanget tycker att han borde stängas av helt från kanalen. YouTubes censur av Crowder har till och med diskuterats i kongressen.

Rumbles policy däremot är att främja ”dialog, debatt och olika åsikter”. Det finns inga regler mot ”felaktig information” vilket innebär att användarna fritt kan uttrycka sina åsikter utan att oroa sig för att bli censurerade.

Crowders filmer där han diskuterat exempelvis abortfrågan med människor på gatan har väckt enorm irritation hos de människor som är intoleranta gentemot andra människors åsikter och endast tycker deras egna är godtagbara. Även om hans format där består av en ren utmaning till människor att få honom att ändra ståndpunkt i en kontroversiell fråga, har det inte varit populärt.

Skärmavbild YouTube/ Steven Crowder

Lämnar det sjunkande skeppet

Nu har Crowder tröttnat på censuren och byter alltså plattform till Rumble för att få mer kreativ frihet, vilket han tillkännagav i en intervju med komikerkollegan Russel Brand. Men han är långt ifrån ensam om att ha ledsnat på YouTubes godtyckliga censur och den smala åsiktskorridor som är rådande på plattformen.

Några exempel är Donald Trump Jr som har gått över till Rumble för att där sända sin podcast Triggered with Don Jr. Floridas populäre guvernör Ron de Santis kommer att använda Rumble som plattform för att lägga upp sina filmer, och UFC-ordföranden Dana Whites kampsportorganisation Power Slap har valt Rumble som samarbetspartner för att sända sina matcher.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter