Ytterligare lättnad av restriktioner i Kina

Den kinesiska befolkningen har den senaste tiden genom ihärdiga protester lyckats få myndigheterna att minska på de rigida covidrelaterade restriktioner som påtvingats dem de senaste åren. Nu försvinner ytterligare en integritetskränkande kontrollfunktion.

Det är en app, som miljontals kineser har tvingats använda, för att spåra deras inrikes resor samt ge tillträde till vissa evenemang och allmänna platser, som nu dras tillbaka.

Genom att spåra människors mobilsignaler har den kinesiska regimen tvingat människor att använda en app som gett staten möjlighet att hålla koll på var personer befinner sig och ge dem tillåtelse eller avslå deras möjligheter till resor och besök till olika platser och evenemang.

Från och med i morgon tisdag stänger man ner den integritetskränkande appen, vilket får ses som en stor lättnad för det kinesiska folket.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter