Ytterligare misstankar mot Sam Bankman-Fried

Härvan med centrum i den person som tidigare kontrollerade kryptobörsen FTX, Sam Bankman-Fried, bara växer. Nu kommer fyra ytterligare misstankar fram inför rättegången där hans fall ska prövas.

Lång följetong med anklagelser och misstankar

Prins Andrew. Foto: Wikipedia/
Katie Chan

Frihetsnytt har haft anledning att täcka nyhetsflödet kring den misstänkte bedragaren Sam Bankman-Fried med ett större antal artiklar.

Många aspekter har blivit aktuella: finanssektorns makt, många människors behov av och önskan om ett investeringsobjekt som skulle vara fristående från globalisters maktutövning och hur finansiell och politisk makt kan verka hopflätade med varandra.

Tidigare stod Bankman-Fried inför åtta åtalspunkter som nu utökas med ytterligare fyra åtalspunkter.

Branschkolleger ska döma

Jeffrey Epstein. Foto: Wikipedia/
Department of Justice

En ytterligare förvånande omständighet är att det nu visar sig att Bankman-Frieds sak ska prövas av personer som tillhör samma sektor som den där han har varit verksam, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

Både domare och åklagare har täta politiska kopplingar till det demokratiska partiet och har tidigare varit inblandade i politiskt kontroversiella domslut, bland annat den brittiske prinsen Andrews frikännande i samband med den stora rättegången mot våldtäktsmannen Jeffrey Epstein. Bankman-Fried har också varit den enskilt störste bidragsgivaren till det demokratiska partiet efter George Soros.

Paralleller med tidigare bedrägerier

Bernard Madoff. Foto: Wikipedia/
U.S. Department of Justice

En uppenbar parallell med tidigare bedrägerier och följande bedrägeridomar är fallet med Bernie Madoff. Han lurade mer eller mindre hela Hollywood och det övriga kändis-USA, samt många fler, med ett bedrägeri av ”Ponzi”-typ där avkastningen bestod av det som stals av investerares tidigare insatta medel. 14 miljarder dollar försvann i detta bedrägeri.

Sam Bankman-Fried är såvitt man vet hittills ansvarig för försvinnandet av 8 miljarder dollar, men det kan komma fram mer information om medel som saknas.

Det finns också skillnader: Bernie Madoff vände sig till en kapitalstark kundkrets, där många hade kunnat förväntas veta bättre och som även kunde kosta på sig kvalificerad rådgivning.

Sam Bankman-Fried har agerat för att locka till sig småsparare, som med all rätt misstror banker och politiker och vill skydda sina besparingar. Många småsparares förmögenheter, ofta tänkta till pensionsmedel, är nu borta.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter