Ytterligare pandemiåtgärder slopas

Region Sörmland slutar covidtesta sin personal, då det inte längre anses ha någon påverkan på smittspridningen. På kort tid slopas den ena åtgärden och restriktionen efter den andra.

Runtom i Sverige lättas de olika åtgärderna som tidigare satts in mot covid-19. Det senaste exemplet är region Sörmland som slutar rutintesta vårdpersonalen för covid-19. Det anses inte ha någon påverkan på smittspridningen, rapporterar SVT.

– Det känns som att det är ett bra tillfälle att börja normalisera covid-19 i vården, säger Malin Enarsson, smittskyddsläkare, till SVT.

Istället för att gå igenom omständliga tester så fort någon misstänks vara sjuk, kommer man att titta på symptomen. Om personen verkar sjuk ska denne stanna hemma, men inte för att det finns en lätt misstanke om att denne skulle vara smittad.

Synen på covid-19 som en farlig smitta börjar alltmer försvinna. I januari kunde Frihetsnytt rapportera att Region Blekinge slutat testa sin vårdpersonal, med hänvisning till att kostnaden inte var försvarbar. För ett år sedan var det tal om att införa vaccinpass för att tvinga folk att vaccinera sig. Nu försvinner restriktioner och åtgärder i snabb följd.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter