Ytterligare sprängningar i Stockholm

Under natten inträffade ytterligare två sprängningar i olika Stockholmsförorter. Detta är en fortsättning på det våld som ägt rum under mellandagarna.

Fyrverkerier var inte det enda explosiva som inledde 2023. Både innan och efter nyår har sprängningar och skjutningar ägt rum runt om i Stockholm.

Under den gångna natten exploderade en sprängladdning runt 03:15 i en port i Grimsta, Västra Stockholm. En timme senare skedde en explosion på nästan andra sidan av stan, i en port i Bagarmossen, rapporterar Aftonbladet.

Ingen person ska ha kommit till skada och i nuläget har fem personer gripits för att ha varit inblandade i nattens sprängningar, rapporterar SVT.

Mellandagarna har präglats av ett omfattande dödligt våld, enligt en sammanställning som SVT gjort. På juldagen sköts en 27-årig man ihjäl i Rinkeby och den 28 december besköts ett bostadshus i Gubbängen. Under nyårsdygnet detonerade en sprängladdning i Rågsved och senare under kvällen skadades tre personer i en skottlossning i Vällingby. Enligt SVT har de personer som varit måltavlor i dessa fall haft kopplingar till mordet på rapparen Eínar.

2022 års sista dödsskjutning ägde rum 18:40 vid en McDonalds i Vällingby, enligt en rapport från polisen. Under året sköts 63 personer till döds och offret i Vällingby utgjorde det 63:e offret.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter