Ytterligare två partier ansluter sig till Orbáns EU-grupp

Nu står det klart – både franska Nationell samling och italienska Lega går med i Viktor Orbáns EU-grupp ”Patrioter för Europa”. Med Nationell samlings 30 parlamentariker kommer gruppen bli en kraft att räkna med.
Matteo Salvini. Foto: Wikipedia/www.flickr.com/
photos/arlingtonnatl/48080567988/

Frihetsnytt har tidigare skrivit om den ungerske premiärministern Viktor Orbáns nybildade EU-grupp Patrioter för Europa, som kommer verka för fred och för minskad invandring. Nyligen kom beskedet att gruppen formellt erkänns av EU då man fått med sig över 23 parlamentariker från sju länder.

Fler ansluter sig

Sedan dess har gruppen växt avsevärt. Tidningen France24 skriver att Nationell samling – som gjorde ett succéval i EU-valet i somras – ansluter sig till gruppen med 30 parlamentariker.

”Som patriotiska krafter kommer vi att arbeta tillsammans för att återta våra institutioner och omorientera politiken för att tjäna våra nationer och folk.”, sa Nationell samlings partiledare Jordan Bardella enligt France24.

Även det italienska partiet Lega – som leds av den populäre partiledaren Matteo Salvini – ansluter sig till gruppen med åtta parlamentariker. På X skriver Salvini att EU-gruppen kommer ”vara avgörande för att förändra framtiden för Europa”.

Nu har Patrioter för Europa hela 84 parlamentsledamöter. Sedan tidigare har bland annat Dansk folkeparti och det österrikiska FPÖ valt att ansluta sig.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter