torsdag, 6 oktober, 2022

Zelensky tar emot oanmält besök från USA

USA:s utrikesminister och försvarsminister besöker Zelensky i Kiev

Under söndagen genomförde utrikesminister Antony Blinken och försvarsminister Lloyd Austins ett oanmält besök till Kiev. Mötet hade avslöjats dagen innan av Zelensky själv, där de träffade Kievregimens ledare och beskrev detaljer om de kommande amerikanska vapenleveranserna.

All diplomatisk personal lämnade Ukraina kort efter att den ryska invasionen påbörjades i slutet av februari. Nu återvänder europeiska och amerikanska tjänstemän till Kiev trots att striderna rasar i de östra delarna av landet. Under mötet med journalisterna efter beskriver den amerikanske utrikesministern Rysslands militära operation som ett ”misslyckande”.

När det gäller vad Zelensky begärde under mötet med Blinken och Austin, verkar detta ha varit fler och fler vapen i större mängder. Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov har enligt uppgift skickat ännu ett diplomatiskt protestmeddelande till USA:s ambassad över de ökade vapentransporterna. Den ryska militärledningen har sedan länge sagt att de är redo att attackera alla externa försändelser som de hittar på väg till Ukraina – oavsett vilket land som skickade dem.

KATEGORI

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

EU:s sanktionskrig fortsätter

Ryssland starkt trots sanktioner

USA fortsätter sponsra kriget