Home Butik Böcker Att förstå alternativhögern

Att förstå alternativhögern

Christoffer Dulny, Robert Rönngren, Joakim Andersen, Kristoffer Hugin, Magnus Söderman, Stefan Jacobsson, Jonas Nilsson, Anton Stigermark.

170 kr249 kr

Nytt i butiken

Beskrivning

Sedan det stod klart att Donald Trump vunnit valet i USA, till det samlade globala etablissemangets fullständiga häpnad och oförståelse, fick en ny politisk rörelse sitt genombrott. Båda presidentkandidaterna hade under valrörelsen relaterat till denna nya motkultur; förloraren Hillary Clinton med avsky och i föraktande tal, segraren Donald Trump genom att posta en bild av sig själv i form av en av den alternativa högerns främsta representanter: grodan Pepe.

Tidigt gick det inte att bortse från att denna nya metapolitiska rörelse haft ett stort inflytande och påverkan på valets utgång, och oräkneliga diskussioner har förts från etablerat håll för att försöka definiera den alternativa högern.

Men vad är då den alternativa högern? Denna rörelse som med framförallt internet som bas bedriver ett kulturellt krig mot den rådande kultureliten och framgångsrikt störtar det nuvarande vänsterparadigmet? Vilken typ av personer återfinns inom den löst sammanknutna rörelsen, och hur är dem? Vad vill den alternativa högern? Vad skiljer denna rörelse och dess agerande från tidigare rörelser inom samma åsiktssegment? Varför är alternativhögern så framgångsrik och vilken påverkan kan den väntas ha i Sverige?

I denna antologi över alternativhögern har statsvetarna Jonas Nilsson och Anton Stigermark samlat tidigare ej publicerade texter från framträdande personer som i bred bemärkelse i någon mån kan anses ingå i rörelsen, eller ha ett stort förklaringsvärde av densamma, för att förklara en rörelse som är på stark frammarsch även i Sverige.

Detaljer

Utförande

Inbunden, Häftad

Författare

Anton Stigermark, Jonas Nilsson

Kategori:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Att förstå alternativhögern”
0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter