150 evakueras vid storbrand

Ett lägenhetshus i Norrköping står i brand och över 150 personer ska ha evakuerats. Brott ska ligga bakom.

Det ska ha varit runt klockan sex på söndagsmorgonen som larmet kom om en omfattande brand i ett lägenhetshus i Norrköping. Branden har spridit sig till vinden och fler lägenheter ska vara rökskadade. 150 boende har evakuerats och två personer ska vara skadade, rapporterar SVT.

Mycket talar för att det är en detonation som har orsakat branden och polisen utreder brott. Bland annat försöker polisen ta reda på om det finns en hotbild mot en enskild boende, som sprängningen riktats mot. Den brottsrubricering som utreds är allmänfarlig ödeläggelse och polisen utreder om det finns kopplingar till andra våldsdåd som ägt rum den senaste tiden, enligt TT.

– Det vi ser är omfattande skador på adressen som vi misstänker är från någon form av detonation. Vi kommer också ha nationella bombskyddet på plats, de är uppringda. Mycket tyder, när man kollar på skadeläget, på en detonation, säger polisens presstalesperson Tommy Thorngren till SVT.

Räddningstjänsten har i nuläget, runt halv nio, inte fått kontroll över branden. Taket har rasat och rökutvecklingen har förvärrats. Insatsen beräknas pågå till runt klockan tolv, enligt Per Nisser, räddningsledare på plats.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Ett nytt bombattentat alltså !!

  Beirut II ??

  Det är för mig obegripligt att polis inte sagt ifrån till politikerna. Ställt krav :
  Stoppa all invandring BUMS . Starta storskaligt hemvändande för samtliga brottsdömda och ID lösa.
  Planera hemresa för människor som saknar förutsättningar att bli en del av det svenska samhället.

  I annat fall vägrar vi ställa upp och skydda er politiker längre…när t.e.x Ulf K är ute omges han ju av 10 poliser.

  Polisen borde ställt krav…särskilt som dom hela tiden råkar illa ut..Andreas Danman sköts för bara ngt år sedan och sen hade vi korankravallerna …hur står man ut ???

  Stödet från oss vanliga sviktar numera…..jag kan inte acceptera att polis lägger massor av tid och resurser på strunt som ”hmf” .

  Det är rent utmanande och provocerande när så många grova brott avskrivs.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter