27 000 hemlösa – ”Sverige har aldrig varit så kallt”

Omkring 27 000 personer lever i hemlöshet i Sverige. Blågula Korset: ”Sverige har aldrig varit så kallt och ogästvänligt som det är just nu”.

Enligt en kartläggning av Socialstyrelsen, som utfördes i april 2023, lever omkring 27 000 personer i akut eller tillfällig hemlöshet i Sverige.

Blågula Korset är en välgörenhetsorganisation som riktar sig mot svenskar som hamnat utanför samhället och som staten har glömt bort. Till Frihetsnytt säger organisationen att utvecklingen är tragisk.

– Sverige har aldrig varit så kallt och ogästvänligt som det är just nu. Varje dag ser vi hemlösa på gatorna, pensionärer som letar efter pant i sopkorgar. Men folk passerar utan att hjälpa till. Våra politiker har övergett sitt eget folk, man lägger hellre pengar på att hjälpa andra folk utomlands.

– När inte staten vill hjälpa sitt eget folk måste vi själva göra det. Vi kämpar för vanliga svenskar varje dag, om inte du kan hjälpa utsatta svenskar kan du hjälpa oss att hjälpa dem. Skänk en gåva till oss på 123-118 54 95 eller aktivera dig som volontär med oss.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter