AFS-kandidat attackerad av vänsterextremister

Under gårdagen attackerades Alternativ för Sveriges EU-kandidat Simon O. Pettersson av vänsterextremister efter ett torgmöte. Han knuffades till marken efter att vänsterextremisterna hade identifierat honom som en av dagens talare. Frihetsnytt har talat med Pettersson.

Under ett torgmöte i Uppsala den 18 maj attackerades Alternativ för Sveriges EU-kandidat Simon O. Pettersson av vänsterextremister. Pettersson hade talat på ett torgmöte som partiet arrangerade och attackerades när han var på väg hem. Två vänsterextremister närmade sig Pettersson och skrek ”Öhh, du är AFS!” innan de knuffade honom till marken.

På sin Facebook-sida skriver Alternativ för Sverige att Syndikalistiska ungdomsförbundet i Uppsala har tagit på sig attacken, men ännu är ingen gripen för brott.

Viker sig inte

Frihetsnytt har fått en kommentar av Pettersson, som säger att han mår bra under omständigheterna:

– Jag lyckades undkomma med några smärre skråmor och mår under omständigheterna bra, men det är förstås tråkigt att normalt politiskt engagemang skall leda till att man blir fysiskt attackerad. Det är uteslutet att vika sig för pöbeln, utan jag fortsätter mitt politiska engagemang som vanligt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter