Allt färre i världen vill ha massinvandring

En färsk undersökning visar att allt färre människor vill ha massinvandring till sina länder. Vissa länder ökar sitt motstånd mot massinvandringen snabbare än andra. Sverige utmärker sig allra tydligast.

En stor internationell undersökning av USNews.com har undersökt inställningen till migrationen olika länder har. Undersökningen utgår från svar från 17 000 personer från 36 olika länder.

I undersökningen fick människor frågan om de håller med om påståendet ”mitt land borde vara mer öppet för immigration”.

Rapporten talar sitt tydliga språk. De flesta länder visar på ett avtagande stöd för massinvandring.

Chile sticker ut

I Chile såg man den största förändringen i stödet för migration. År 2022 var det 57,5 procent som höll med påståendet, men i år var det bara 42,5 procent. Detta är en minskning med 15 procentenheter och den kraftigaste minskningen av alla länder.

– Det finns den här stigmatiserande diskursen om invandring från pressen, i grund och botten, från media som associerar invandring med våldsbrott, med ondska, till exempel, kommenterar Miguel Pérez från universitet i Santiago USA enligt USNews.

USA är det land som fick den näst största minskningen. Från 67,02 procent år 2022 till 57,60 procent år 2023.

Sverige är mest emot invandring

Sverige är det land som är mest emot massinvandringen enligt undersökningen. År 2022 låg stödet på 41,67 procent men i år är stödet nere på 33 procent. Detta motsvarar en minskning med 8,67 procentenheter.

Sverige har historiskt sett tagit emot anmärkningsvärt många invandrare i förhållande till vår befolkning vilket fått tydliga konsekvenser i samhället.

Skärmavbild: USNews.com
Skärmavbild: USNews.com

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter