Allvarliga anklagelser mot Allmänna arvsfonden – ”bör avvecklas”

Riksrevisionen anser att Allmänna arvsfonden bör avvecklas. En av anledningarna är att risken är stor att de utdelade pengarna hamnar i händerna på ”oseriösa eller kriminella aktörer”. Det finns dock ett seriöst alternativ till Allmänna arvsfonden, som du kan läsa mer om i artikeln.

Riksrevisionen vill att Allmänna arvsfonden avvecklas, skriver man i en granskningsrapport. Anledningen är bland annat att det finns risk att pengarna, som tas från avlidna personer utan testamente, hamnar i händerna på ”oseriösa eller kriminella aktörer”.

Man skriver även att både Säpo och Polismyndigheten på uppdrag av Riksrevisionen gjort slagningar i sina register. Så här skriver man om slutsatsen:

”Slagningarna visar att ekonomisk, organiserad och demokratihotande brottslighet har förekommit, utreds eller misstänks hos personer i organisationer som får pengar för att driva arvsfondsprojekt.”

Som om inte det vore nog visar granskningen även att organisationer och personer som fått bidrag av Allmänna Arvsfonden kraftigt är överrepresenterade i Finanspolisens register över misstänkt penningtvätt.

Finns alternativ

I dag finns det ett alternativ till Allmänna arvsfonden, som endast skänker pengar till svenska projekt som gynnar ett fritt och demokratiskt Sverige. Det rör sig om Nationella arvsfonden, som stöttar alltifrån folkbildning, brottsofferstöd och kulturprojekt.

Nationella Arvsfonden
Nationella Arvsfonden
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter