Anders Romelsjö om Nej till Nato-demonstrationen

Lördagen den 4 mars, klockan 14:00-15:00 kommer en stor demonstration mot ett svenskt Natomedlemskap att äga rum på Medborgarplatsen i Stockholm. Frihetsnytt har fått en exklusiv intervju med en av arrangörerna, professor Anders Romelsjö.

Det planerade svenska medlemskapet i krigsalliansen Nato, som de svenska politikerna jobbar aktivt för att driva igenom, kommer att påverka svenskarna i hög utsträckning, men ingen demokratisk omröstning har hållits.

Därför kommer Nätverket Nej Till Nato att göra det möjligt för de som motsätter sig ett svenskt medlemskap, att göra sin röst hörd.

På lördag den 4 mars, klockan 14:00 till 15:00, kommer en demonstration att äga rum under parollen ”NEJ till svenskt Natomedlemskap, JA till Alliansfrihet” på Medborgarplatsen i Stockholm.

Utöver att motsätta sig Natomedlemskapet, består parollerna även av att skriva under FN:s kärnvapenförbud, samt ”Nej till kärnvapen!”

Frihetsnytt har fått en exklusiv intervju med en av arrangörerna, professor Anders Romelsjö.

Varför ska man delta på manifestationen?

Därför att Natomedlemskap, som man felaktigt presenterar för oss, innebär en ökad risk för krig mot och från Sverige, samt en minskad självständighet. Nato presenteras som en ”fredsorganisation”, men har utmärkt sig som en krigsorganisation i USA:s intresse.

Alla är välkomna – oavsett åsikter

Talarna på demonstrationen har en väldigt stark vänsterprägel, med talare från Revolutionär Kommunistisk Ungdom (RKU) och Black Lives Matter (BLM), men Romelsjö säger att alla är välkomna, oavsett åsikter. Även personer med högeråsikter eller nationalister är välkomna att tala på demonstrationer som Nätverket Nej Till Nato arrangerar.

Det vore befängt att utesluta någon, så länge som man håller sig till parollerna [NEJ till svenskt Natomedlemskap, JA till Alliansfrihet].

Romelsjö vill undvika att Natomotståndet splittras upp och begränsas på grund av åsikter kring andra frågor. Därför ska organisations- och partisymboler lämnas hemma, för att demonstrationen ska vara parti- och organisationspolitiskt neutral.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

4 KOMMENTARER

  1. Deltagare måste tänka på att säpo kommer att vara där civila och fotografera deltagarna. Hatt ,andningsmask och solglasögon är lämpligt för den som vill bevara sin anonymitet. Ingen tel. !! Inga betalkort eller ID handlingar i fickorna. Helst inte heller nycklar.
    Endast lite lagom med kontanter.
    Var förberedd på allt !!! Regimens knektar lägger puzzel.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter