Är du en av de svenskar som dricker för mycket?

En stor del av svenskarna har en alkoholkonsumtion som anses ligga i riskzonen. Det visar en färsk studie som utförts av Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning.

Många svenskar som dricker alkohol har en konsumtion som anses vara alldeles för hög. Det visar en studie som tagits fram av Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN). Enligt studien är det 41 procent av den vuxna befolkningen i Sverige som anses ha ett riskbruk.

– Det motsvarar 3,3 miljoner invånare, säger Ulf Guttormsson, avdelningschef på CAN till TT (återgivet av Aftonbladet).

Ett riskbruk innebär att man dricker mer än 10 standardglas (33 cl starköl, ett litet glas vin, 50 cl folköl eller 4 cl sprit) per vecka, alternativt att man dricker mer än fyra standardglas vid minst ett tillfälle i månaden. Detta enligt de nya rekommendationerna som Socialstyrelsen presenterade under 2023, vilka möttes av hård kritik.

Frihetsnytt har publicerat ett flertal artiklar som tar upp hur man kan minska sin alkoholkonsumtion, både om man vill sluta helt, bli mer måttlig, samt hälsofördelarna med ett uppehåll.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter