Attacken mot von der Leyen: ”Ingen har röstat på dig”

Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen anklagade den nationalistiska partigruppen ID för att sprida desinformation och gå Vladimir Putins ärenden. Då gick Dansk folkepartis ledamot Anders Vistisen till hård attack mot von der Leyen, och sa att hon blir den första personen de kommer sparka.

Det var i en debatt under måndagen som Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen gick till hård attack mot den nationalistiska partigruppen ID, där bland annat Dansk folkeparti, Alternativ för Tyskland och franska Nationell Samling ingår.

von der Leyen menade att ID:s ledamöter går den ryske presidenten Vladimir Putins ärenden, och att de sprider desinformation för att förstöra EU inifrån. Om detta rapporterar bland annat The Guardian.

Kritiken togs dock inte emot väl av Dansk folkepartis parlamentsledamot Anders Vistisen, som även han deltog i debatten. Han riktade sig direkt till von der Leyen och påtalade att ingen någonsin har röstat på henne. Att inte ha en folkvald ordförande för Europeiska kommissionen menade Vistisen ”inte är värdigt en europeisk demokrati”.

– Det är därför du blir den första vi ska sparka, lovade Vistisen.

Enligt The Guardian var von der Leyen inte alls lika kritisk till partigruppen ECR, där italienska Fratelli d’Italia och svenska Sverigedemokraterna ingår.

Negativ till fredsförhandlingar

The Guardian skriver även att von der Leyen var ovanligt ”passionerad” när det kom till Ukraina-frågan, och hon sa bland annat att hon var trött på att höra att kriget skulle kunna avslutas om båda sidor förhandlade. Hon menade att kriget först kan avslutas när Putin ”slutar kriga”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter