Avslöjande! Dolda aktörer pressar upp bensinpriset

Det redan upptrissade oljepriset fortsätter att stiga eftersom stora hedgefonder storsatsar på att oljan ska överstiga 100 dollar fatet.

Priset på olja är redan högt på grund av flera anledningar. Dels eftersom Saudiarabien och Ryssland skurit ner på sina exportnivåer men även på grund av det pågående kriget i Ukraina. EU har också en roll i det höga oljepriset med tanke på deras sanktioner mot rysk olja.

Är oljepriset högt blir bensinpriset, dieselpriset och en mängd andra oljebaserade priser höga.

Ekonomiska spekulanter pressar upp bensinpriset

Nu avslöjar Financial Times att det inte längre går att skylla på arabvärlden, Ryssland och EU för det höga oljepriset. Tidningen skriver att stora hedgefonder satsar stort på att priset på ett fat olja ska överstiga 100 dollar.

Dessa ekonomiska spekulanter skapar ett enormt tryck på marknaden på att priset ska överstiga 100 dollar fatet och enligt analytiker kan det bli “en självuppfyllande profetia” med de stigande oljepriserna.

Anledningen till att spekulanterna går in och satsar stora summor pengar på att oljepriserna ska stiga är enkel. De kommer att tjäna stora summor pengar om det går i uppfyllelse.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter