Bankerna attackerar Nigel Farage

Artikeln uppdaterades 17:02
Den karismatiske och folklige brittiske politikern Nigel Farage har varit för framgångsrik i sitt motstånd mot finanselitens agenda, med överstatlighet och ökad kontroll. Nu har bankerna inlett vad som verkar vara en gemensam attack mot honom. Farage är dock inte en person som låter sig köras över. Mikael Willgert säger till Frihetsnytt att bankerna missbrukar sin makt.

Under torsdagseftermiddagen meddelade den brittiske politikern Nigel Farage, känd för sitt framgångsrika motstånd mot EU och det arbete som ledde fram till Brexit (det brittiska EU-utträdet), på sin Twitter att bankerna försöker driva ut honom ur Storbritannien genom att stänga av hans bankkonton.

I videon som publicerats berättar han att de konton han haft, både privata och professionella, i samma bankgrupp sedan 1980 helt plötsligt har stängts av. Vilken bank det rör sig om kommer han inte att avslöja… ännu. Han frågade varför de stängt av honom, vilket han inte fick något svar på, förutom att de skulle skicka ett brev, där allt skulle förklaras. Brevet kom och det enda som som stod var att de stänger hans konto och vill ha det klart inom en viss tid.

Farage lät det inte bero, utan började kontakta banken, däribland dess ordförande. Det svar han fick var att det var ett ”kommersiellt beslut”, vilket han inte trodde på ett dugg. Då började han istället att kontakta flera andra banker, sju stycken, vilka alla nekade honom möjligheten att starta ett nytt konto hos dem.

Han har en god ekonomi och en bank som har hans konton tjänar stort på det, så om det inte handlar om pengar, vad är det då?

Godtyckliga politiska trakasserier

Enligt Farage kan detta kopplas till ett EU-beslut om att bankerna ska granska så kallade PEPs (Politically Exposed Person, sv. ”Politiskt Utsatt Person”), för att komma åt korruption och penningtvätt. Men, som Farage uttrycker det, handlar det bara om tolkningar av vem anses vara en ”politiskt utsatt person”. En bank kan själv bestämma vem som anses vara en PEP och därefter godtyckligt stänga av en sådan person.

Hade detta varit ett seriöst sätt att komma åt korrupta politiker, hade detta skett i större skala för länge sedan. Enligt Farage har något liknande inte drabbat någon annan politiker i denna utsträckning.

Det handlar därför inte om korruption från Farages sida, men däremot från bankernas. Dessa aktörer, samt andra representanter för den finansiella eliten, ville inte att Brexit skulle äga rum och därmed förlora det fria flödet av varor och pengar som EU:s fria rörlighet innebär. Farages avgörande roll i att bana vägen för Brexit kommer aldrig att förlåtas av dessa, som nu vill försöka krossa honom.

Chris Bryant riktade ogrundade anklagelser mot Farage. Foto: Wikipedia/ Chris McAndrew
Chris Bryant riktade ogrundade anklagelser mot Farage. Foto: Wikipedia/ Chris McAndrew

Ohelig allians mellan politikerna

Bankerna och finanseliten har dock inte agerat ensamma i detta. De har i högsta grad fått hjälp av Farages politiska motståndare i det brittiska parlamentet. I synnerhet en av dem, Labour-politikern Chris Bryant, hävdade inför parlamentet att Farage tagit emot en stor summa pengar från Ryssland (en vanlig anklagelse som det politiska etablissemanget använder för att misstänkliggöra sina kritiker). Bryant sitter som ordförande för Committe on Standards (som granskar parlamentsledamöternas beteende och privilegier) och adlades så sent som i år.

Farage betonar dock att han inte har tagit ett öre från någon med minsta koppling till den ryska regeringen, utan att detta var en uppenbar lögn, och Farage begärde en offentlig ursäkt från Bryant, vilket han aldrig fick.

Detta vill de uppnå

Han avslutar sitt videomeddelande med att presentera vad strategin är bakom detta agerande. Utan ett bankkonto i dagens samhälle är man en ”icke-person”, man existerar inte, förklarar Farage. Han drar paralleller till Sovjetunionen och Hitlertyskland, hur oppositionella blev ”icke-personer”, utan rättighet eller möjlighet att kunna försörja sig.

Farage kommer inte att ge upp, men under kampens gång behöver han en möjlighet att ta emot pengar. Han säger att han har tillgång till ett företag, där han har möjlighet att kunna ta emot pengar. Det är dock ingen bank, eftersom han varken får ränta på sina pengar eller kan låna pengar.

I meddelandet på Twitter använder han ett enda begrepp för det som sker: politisk förföljelse. Och om någon tror att det bara händer framträdande politiker, så har Farage ett tydligt meddelande till alla:

Kan de göra detta mot mig, så kan de göra det mot er också.”

Klockan 19:00 kommer han att släppa ett stort avslöjande om tilltaget, bland annat vilken bank det rör sig om.

Uppdaterad 17:02Genomgående strategi från bankerna

Tillvägagångssättet att försöka tysta oliktänkande är dock inte begränsat till vare sig Storbritannien eller politiker, utan har i högsta grad drabbat oliktänkande och oppositionella i Sverige. En av de aktörer som drabbats är den fria mediekanalen Swebbtv, som tidigare under våren blev av med sitt bankkonto.

Mikael Willgert. Foto: Frihetsnytt
Mikael Willgert. Foto: Frihetsnytt

Med anledning av attacken mot Farage kontaktade Frihetsnytt Swebbtv:s chefredaktör Mikael Willgert för en kommentar om bankernas agerande.

Det är uppenbart att bankerna agerar på ett sådant sätt att människor blir väldigt osäkra. Jag skulle nog påstå att de missbrukar den makt de har fått i och med att kontanterna i Sverige i stort sett är avskaffade. Så vi är väldigt mycket i händerna på att bankerna ska hantera våra konton på ett schysst sätt. Det här används för påtryckningar på olika sätt, för att få folk att följa den agenda som ges av de internationella finansintressena. Det blir uppenbart att man är tvungen att följa agendan när det gäller klimatfrågan.

Artikeln uppdateras löpande

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Terrorn trappas upp hela tiden.
  expo har länge härjat med sina uthängningar . expo ringer upp arbetsgivare och hyresvärdar och frågar varför den uppringde ” stöder nazism”
  expo har också hjälp av lokaltidningar som gör ett uppslag på att i” Jockes Mejeri ” Lillköping jobbar nazisten Greta Persson som enligt expos källor druckit kaffe med Vera Oredsson .!!!
  Sedan ringer expo till handlare , butiker m.fl. och ” ställer frågor ” om Jockes Mejeri .
  Och givetvis ringer man Gretas hyresvärd och ” ställer frågor ” . Varefter det händer märkliga saker. för hyresvärden ….” brandsyn” inleds …skatteverket begär in 4 år gamla kvitton , krav på radonundersökning , krav på ventilationundersökning , …
  (fast om Greta flyttar eller dör upphör genast de märkliga intresset från myndigheterna )

  Men nu blir allt mer kända personer offer , Nigel Farage är ju inte vem som helst.
  Banken vet att det skulle bli känt–men vågar ändå göra så här. Och ingen annan bank vill ha honom som kund heller.
  Det är ett vidrigt klimat för sanningssägare.
  Att dom vågar visar hur rättslösa vi är !!!!
  I Sverige har ju många drabbats !! I total tystnad från MSM… –totalt rättslösa. !!!
  Hur många drivs in i döden. ???

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter