Biden under utredning inför riksrätt

Republikanerna i det amerikanska representanthuset har nu inlett en utredning av Joe Biden för att kunna dra honom inför riksrätt.

Runt klockan 11:00 (lokal tid) meddelade det amerikanska representanthusets talman, Kevin McCarthy, att han ger representanthusets kommitté i uppgift att inleda en utredning för att kunna dra president Joe Biden inför riksrätt. Orsaken är de ljusskygga affärer som hans son, Hunter Biden, har varit inblandad i och som det finns bevis för Joe Biden både kände till och understödde.

Sammantaget målar dessa anklagelser upp en bild av en korruptionskultur. Det här vet vi i nuläget. Genom våra undersökningar har vi funnit att president Biden ljög för det amerikanska folket om sin vetskap om sin familjs utländska affärer. Ögonvittnen har berättat att presidenten gick med på flera telefonsamtal och hade flera interaktioner, middagar, [vilka] resulterade i bilar och miljontals dollar till hans son och hans sons affärspartners, sade McCarthy i sitt anförande.

En utredning är det första steget i en riksrättsprocess, där bevis samlas ihop för att kunna driva ett åtal, rapporterar Fox News.

Det amerikanska folket förtjänar att veta att de offentliga ämbetena inte är till salu och att den federala regeringen inte används för att tysta ned en politiskt associerad familjs handlingar, betonade McCarthy i sitt anförande.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter