Björnattack – personer förda till sjukhus

Mitt under den pågående björnjakten har en björn attackerat två jägare.

Under den första dagen av björnjakten 2023, attackerades två jägare av en björn i Ljusdals kommun i Gävleborgs län, rapporterar SVT.

De två personerna som attackerades har förts till sjukhus, men det finns i nuläget inga uppgifter om hur allvarliga skadorna är. Den attackerande björnen har skjutits till döds, enligt Länsstyrelsen Gävleborg.

Frihetsnytt rapporterade tidigare under måndagen att björnjakten inletts och att nya jaktmetoder har för första gången blivit tillåtna. Totalt 649 björnar får skjuts, fördelat över de olika länen. I Gävleborgs län får 140 björnar skjuts

Frihetsnytt kontaktade jägaren och skogsägaren Karl Hedin för en kommentar om hur vanligt det är att björnar attackerar människor.

Det djur som är farligt människor är egentligen björn. Det sker dock inte så många attacker och en majoritet är jägare. Så har jag uppfattat läget, skriver Hedin i ett sms till Frihetsnytt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter