Blågula Korset: Desperat kvinna försöker rädda sina sista tänder

Blågula korset hjälper de svenskar som myndigheterna vänder ryggen. Ett sådant exempel är Anna, som en allvarlig situation inte får den hjälp hon behöver för att rädda sina tänder. Här har du möjligheten att hjälpa en utsatt svensk.

Många vanliga svenskar har det väldigt tufft i Sverige idag på grund av att våra beslutsfattare under väldigt lång tid har prioriterat alla andra utom det svenska folket.

Ett konkret exempel på en sådan orättvisa är att invandrare får tandvård i Sverige för 50 kr, medan många svenskar, framförallt äldre, inte alls har råd att gå till tandläkaren på grund av de höga kostnaderna. Bara ett enkelt rutinbesök går ofta på minst tusen kronor.

Blågula Korset fick nu i veckan ett desperat rop på hjälp från Anna, en kvinna i 50-års åldern, som ödmjukt undrade om vi kunde vara med och bidra till att hon kunde få den tandvård som hon så väl behövde.

Anna efter misshandeln. Foto: Privat
Anna efter misshandeln. Foto: Privat

Misshandel och ointresserade myndigheter

På grund av en medfödd sjukdom så har Anna behövt ha en medicinering som under årens lopp har resulterat i att Annas tänder försvagats. På grund av en misshandel som Anna nyligen drabbades av så blev behovet av akut vård för hennes sista kvarvarande tänder extra akut. Annas fall är därför extra behjärtansvärt.

Men kan inte Socialtjänsten hjälpa Anna, kanske du undrar? Anna har försökt där men just på grund av att hon är svensk så gick det inte att få någon hjälp därifrån. Men inte nog med att hon fick nej från Socialtjänsten. Trots polisanmälan av en känd gärningsman och bildbevis lades dessutom anmälan ned på grund av bristande resurser… Hur kan en utsatt kvinna bli behandlad på det sättet i Sverige idag?

Snälla hjälp Anna!

Blågula Korset är en välgörenhetsorganisation som specifikt riktar in sig på att hjälpa utsatta svenskar. Vill du hjälpa Anna så hon kan få den akuta tandvårdshjälp som hon så väl behöver, och som nu blivit sviken av systemet inte bara en utan två gånger? Märk då din gåva med ”Anna”.  

Den totala kostnaden hos tandläkaren uppskattas till cirka 15 000 kr, men det spelar ingen roll om det är en gåva på 20 eller 50 eller 100 kr, alla bidrag gör skillnad! Om vi tillsammans sträcker ut en hand för att hjälpa Anna, du, jag och våra vänner, så kan vi rädda Annas tänder! Så gör en god gärning och sätt in en gåva nu!

Det finns många fler utsatta svenskar som behöver hjälp. Känner du till någon så hör av dig till kontakt@blagulakorset.se. Vill du hellre bidra med en gåva till hjälparbetet? Swisha då en gåva direkt till 123 118 54 95, eller om du föredrar kortbetalning kan du göra det HÄR. Ditt bidrag gör skillnad!

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

7 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter