Blågula Korset hjälper svensk man som staten struntat i

Välgörenhetsorganisationen Blågula Korset (BGK) har hjälpt en utsatt svensk man som hamnat utanför systemet. När staten lämnade mannen till sitt öde såg BGK till att hjälpa honom upp på fötter. Makten hjälper invandrare, men när det kommer till svenskar lämnas de åt sitt öde. Där träder Blågula Korset och tar det ansvar som makten vägrar att ta.

I dagens Sverige är det en allt vanligare syn med hemlösa svenskar, fattiga pensionärer och utsatta svenskar. Medans regeringen pumpar ut miljarder av skattekronor till andra länder blir många svenskar lämnade åt sina öden.

Blågula Korset är en välgörenhetsorganisation som specifikt riktar in sig på att hjälpa utsatta svenskar. En av insatserna organisationen gjort den senaste tiden är att hjälpa 52-åriga Nils och hans hund att komma tillbaka till ett normalt liv, men framförallt ett hem att bo i. Vi publicerar Blågula Korsets egna historia om Nils längst ner i artikeln.

Därför måste Blågula Korset få vårt stöd

Blågula Korset åtnjuter inga statliga stöd och deras arbete lyfts inte fram i vanlig etablissemangsmedia. Men deras arbete är oerhört viktigt.

– När staten struntar i de svenskar som byggt upp Sverige, måste vi vanliga människor hjälpa varandra. Vi kan inte förvänta oss att staten kommer att hjälpa oss. Det har blivit vårt gemensamma ansvar och vi behöver din hjälp, säger Eva Donell, ordförande för Blågula Korset.

Blågula Korsets verksamhet bygger helt och hållet på villkorslösa donationer och de volontärer som hjälper till. För att de ska fortsätta kunna hjälpa utsatta svenskar behöver de hjälp från människor som värdesätter deras arbete. Skänk en gåva till Blågula Korset på 123-118 54 95 eller LÄS HÄR för fler alternativ att bidra till verksamheten.

De grupper av utsatta svenskar som Blågula Korset hjälper.
De grupper av utsatta svenskar som Blågula Korset hjälper.

Blågula Korsets egna historia om Nils

Blågula Korset har under en längre tid försökt hjälpa hemlösa Nils att få ett boende. Men det tog väldigt lång tid eftersom han bollades fram och tillbaka av myndigheterna.

Under tiden sov Nils på den lokala tågstationen på orten, de timmar den var öppen. Den otrygga och dåliga nattsömnen påverkade dock Nils hälsa mer och mer. Så när en av våra fantastiska volontärer erbjöd honom ett temporärt boende helt kostnadsfritt, då blev vi på Blågula Korset överlyckliga och hjälpte till att ordna Nils resa till boendet.

De fantastiska volontärerna hjälpte även till med ytterligare mat, mentalt stöd och daglig verksamhet, i avvaktan på att den ansvariga kommunen kunde ordna fram det boende som Nils hade rätt till. Efter flera månaders väntan och påtryckningar ordnades till slut ett boende fram på ett väldigt bra sätt, så Nils är idag mycket nöjd.

Ett stort TACK till alla volontärer, speciellt Klas, Leif, Anette, Susanne och Tony, som under resans gång stöttat Nils med både pengar och mat och råd och dåd, så att Nils och hans vackra schäfer äntligen kunde få ett tryggt boende. 

Ett extra TACK även till Marianne på Änglahjälpen för hennes fina engagemang för Nils och hans hund.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Otroligt fint! Om det fanns fler vackra eldsjälar som dig Eva hade världen sett helt annorlunda ut. Vi behöver mer snällhet och omtanke. Det är många svenskar där ute som har hamnat mellan stolarna i systemet. Dem är ofta helt osynliggjorda då de, på grund av sin hudfärg, anses tillhöra en priviligerad grupp. Tack Blå-Gula Korset för att ni synliggör dem som ingen annan vill se! ❤️❤️❤️

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter