Britternas nya plan – för att stoppa illegal migration

Ett samarbete mellan EU:s gränsmyndighet Frontex och Storbritannien kommer snart att inledas, där målet är att stoppa den illegala migrationen. Redan nu har den illegala migrationen till Storbritannien minskat kraftigt, men det anser inte premiärministern vara tillräckligt.

Den illegala migrationen till Storbritannien har blivit en av de viktigaste frågorna för den brittiske premiärministern Rishi Sunak från Konservativa partiet, som lovat krafttag under lång tid.

Förra året minskade antalet illegala migranter som tog sig till Storbritannien med båt med 36 procent, men regeringen vill se ännu hårdare tag för att minska inflödet ytterligare.

Nu har Storbritannien och EU slutit en uppgörelse med förhoppningen om att helt kunna stoppa den illegala migrationen, rapporterar DW News. Bland annat kommer man utbyta information och öka drönarbevakningen av gränserna.

Storbritanniens inrikesminister James Cleverly kommenterade migrantuppgörelsen med följande ord:

– Organiserad brottslig migration och människosmuggling är globala utmaningar som kräver lösningar och vilja till insatser.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter