Christian Peterson kommenterar universitetsdrevet

Det har stormat en del kring journalisten Christian Petersons deltagande på en universitetskurs, som leds av den vänsterextreme veteranen Tobias Hübinette. Utöver drev i media har det nu börjat talas om lagändringar för att hindra studenter med kritiska åsikter från att delta på politiserade kurser.

Under fredagen publicerade Dagens Nyheter (DN) två artiklar som tog upp den upprördhet som uppstått över att journalisten Christian Peterson deltar på kursen ”Interkultur: Ras och vithet i Sverige”, som hålls av den vänsterextreme veteranen och Expo-grundaren Tobias Hübinette.

Att Peterson, som är en framträdande profil inom fri media, valde att delta på en kurs med tydlig vänsterprofil, har setts som ett hot mot kursdeltagarna i allmänhet och Hübinette i synnerhet. I den ena av DN-artiklarna anklagar Hübinette, som sjukskrev sig efter att en föreläsning hållits, Peterson för att ägna sig åt hot och trakasserier.

I den andra DN-artikeln har journalisten Niklas Orrenius kontaktat utbildningsministern Mats Persson (L), som säger att han ser över möjligheten att få igenom en lagändring för att kunna stänga av kritiska studenter.

All kritisk granskning ses som en våldtäkt

Frihetsnytt kontaktade Peterson för en kommentar om medieuppmärksamheten och de anklagelser som riktas mot honom från Hübinette.

Hur känns det med uppmärksamheten som detta har lett till?

Jag är jättetacksam för att vi äntligen kan kasta ljus på de som verkar i det fördolda och som inte vill bli granskade. Det ser man ju väldigt tydligt att Tobias Hübinette har gjort allt för att inte bli granskad. Allt från falska polisanmälningar, som lades ned med vändande post, till smutskastning i sociala medier, försök att få universitetet att kasta ut mig och slutligen, förmodat bidragsbrott, genom en sjukskrivning.

Nu pratar utbildningsministern om en lagändring, som ska hindra kritiska studenter att gå sådana utbildningar? Vad säger det egentligen om vår regering, när dess ministrar agerar på det här sättet?

Det som har skett är att Niklas Orrenius har ”berättat” för utbildningsministern om detta, men han har troligtvis inte gett en sanningsenlig bild av vad som har hänt. Därför är det svårt att säga någonting. Om en person, som är känd för vinklade stories, går till utbildningsministern och säger att det är en nazist som trakasserar, då agerar han säkert på ett sätt.

Men det skulle kunna vara så att utbildningsministern får en annan bild om han själv sätter sig in i [det]. Jag har svårt att se att jag skulle kunna sparkas ut vid något tillfälle, eftersom jag inte har stört lektionen. Jag har varit helt tyst.

Reaktionerna tyder på att det är något unikt med en student som öppet och kritiskt granskar kursinnehållet? Har någon tidigare gjort något liknande?

Jag skrev på Twitter: ”all kritisk granskning uppfattas som en våldtäkt mot vänsterns uppblåsta självbild, som ett upplyst prästerskap.” Det är just [ett] prästerskap det handlar om, eftersom vänstern utgår inte från samtal, de utgår från sin nästan religiösa uppfattning och därför agerar de som de gör. Genom att granska dem på deras plattformar, så inkräktar man på deras territorium. Det är så de ser det och det är därför de agerar på det sättet.

Hur upplever du att Hübinette och de andra kursdeltagarna har betett sig gentemot dig på lektionerna?

Vi har haft en föreläsning och det har inte varit några problem så, men Hübinette fick panik när han såg att jag kom in på Zoom. Efter det så sjukanmälde han sig.

Du anklagas för att ha spelat in och hängt ut andra kursdeltagare?

Jag har inte hängt ut någon, det är en totallögn. Däremot är det en före detta riksdagsledamot som går kursen och hon har själv skrivit att hon gör det i sociala medier.

Kommer du att ansöka till fler kurser av den här sorten?

Absolut! Woke måste granskas. Woke är en offermentalitet, vilket är oerhört skadligt för samhället. Framförallt när det sker i det fördolda, då blir det nästan mer angeläget att granska.

Den som vill stödja Peterson i hans arbete kan göra det på olika sätt, vilket det finns information om på hans hemsida. Han har även nyligen lanserat en podcast, där just universitetsdrevet diskuteras.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

4 KOMMENTARER

 1. Enligt Yuri Bezmenov, så hade Sovjetunionen riggat
  för detta i planerena att överta väst. D v s utbildning
  blir till indoktrinering. och hela det kommunistiska
  konceptet skulle rulla på i stort sett av sig själv, en
  villighet som nu visar sig i våra lärosäten, institutioner
  och myndigheter. Ett fullbordat västerlänskt haveri.

  • Ja bandarcity , så är det .

   Vi vettiga & normala har fått utstå expo-afa-expressen-AB-DN-SVT-TV4 m.fl. terror i årtionden.
   Ren terror , uthängda med namn & foton, oönskad filmning vid hemmet , adress , ev. partner , ev. arbetsplats , ev. hyresvärd ,
   Total rättslöshet . !!!😖
   Nu med tillägget att ens bankkonto dras in så A-kassa , lön , soc ,FK , inte kan betalas ut . Du kan inte heller betala hyra och el med kontanter.

   Killar med hantverkaryrken som snickare , rörmokare , målare ,skräddare , datatekniker etc. har i vissa fall kunnat hålla sig flytande med kontantjobb . MEN !! då kommer polis och gör husrannsakan och tar de pengar man hittar enligt ” penningtvättslagen ” dvs; du skall kunna härleda pengar ursprung .


   Repressionen mot oliktänkande är betydligt mer omfattade än allmänheten vet.


   Fast frågan är om allmänheten bryr sig : dom får det serverat som att ”Polis slog till mot högerextremister och fann stora summor odeklarerade inkomster ” 🙄

 2. Idag söndag 10 september fortsätter Niklas Orrenius sina otidigheter i DN.

  Ibland går dom på någon som ”slår tillbaka ” .
  Jag kom att tänka på ” fackföreningsmannen ” som fick en truckförare avskedad. Den extremkommunistiska syndikalisten ” fackföreningsmannen ” hade snappat upp att en av killarna lyssnade på nationell musik i sin hytt.
  ”fackföreningsmannen ” fick igenom sina krav på att lyssnaren av nationell musik skulle avskedas. Jag minns inte hur han fick ledningen till det.

  Men …den drabbade fann sig inte bara som vi andra alltid får göra , utan han hade goda vänner som hjälpte honom att ” ge igen för gammal ost ” så att säga. (hett bly)

  OJOJ…det blev krigsrubriker i hela landet…TV och systemmedia RASADE ……man måste varit med för att förstå vilken uppståndelse det blev när någon för första gången gav igen och slog tillbaka.


  Så jag hoppas på en vändning –en revolt -där förövarna slutligen kan ställas till ansvar .

  Vi kräver fullständig upprättelse och miljonskadestånd till oss alla som ” hängts ut” –skadestånden skall betalas av dels förövare , dels möjliggörare som tidningsägare , polismän i utredning , åklagare , domare , bidragsgivare till t.e.x expo , osv. i hela leden. Alla skall solidariskt betala oss skadestånd.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter