Debatt: Svenskarna påverkas av propagandan och hoten, demokratin satt ur spel

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Under lång tid har Sverige blivit utsatt för ett extremt tryck utifrån bland annat från Turkiet men också från andra antidemokratiska krafter som vill begränsa vår unika yttrandefrihet. Anledningen är att det har bränts koraner i Sverige trots att det är lagligt enligt grundlagen. Samtidigt har våra politiker och andra beslutsfattare valt att INTE stå bakom yttrandefriheten när den angripits. Istället har de genom sin tystnad som talat sitt tydliga språk eller genom att direkt fördöma koranbrännandet visat att de inte stöttar yttrandefriheten och våra lagar.

Undersökningar via Kantar Sifo svänger kraftigt

Nyligen gjorde Kantar Sifo en studie*. I studien var det 53 procent av de tillfrågade som ansåg att det borde vara olagligt att offentligt bränna olika religioners heliga texter. I februari när man gjorde samma undersökning ville 11 procent färre förbjuda koranbränningen.  Det har alltså skett en kraftig ökning av de som vill ändra vår grundlag, förutsatt att dessa undersökningar är representativa.

Svenskarna har duperats att vilja begränsa yttrandefriheten

Salwan Momika genomför en koranbränning i Stockholm. Foto: Frihetsnytt
Salwan Momika genomför en koranbränning i Stockholm. Foto: Frihetsnytt

Mer än 50 procent ska (enligt undersökningen) alltså vilja att vi återinför ett förbud mot koranbränning. En sådan lag hade Sverige fram till på 1970-talet, en lag mot religionskränkning som kallades lagen om trosfrid (tidigare lagen mot hädelse), som förbjöd skändande av religiösa skrifter.

Den togs bort, mycket på grund av 68-vänstern. De ville angripa kristendomen och kränka troende kristna utan att bli straffade, då de visste att kyrkan var en viktig del av samhällets stabilitet. Då var media med och drev opinion för att lagen skulle tas bort men idag låter det annorlunda.

Nu 50 år senare så vill plötsligt svenskarna ha tillbaka lagen eller åtminstone en liknande lag som förbjuder bränning av heliga skrifter. Vad beror det på? Har svenskarna ökat sin kunskapsnivå kring ämnet häcklande av heliga skrifter? eller är det rent av så att propagandan och rädslan gjort sitt?

Är det så enkelt? Man skrämmer svenskarna via media några månader och till det lägger man en bunt svaga och fega politiker som inte vågar försvara våra lagar och så vips så har man ändrat opinionens åsikter. Var det inte svårare?

Sverige, en skendemokrati där Bonnier och Schibsted styr

I så fall kommer man till frågan: Är det verkligen demokrati vi har i Sverige eller är det i verkligheten så att svenskarna är så rädda och påverkbara, att om bara media går ut tillräckligt hårt under tillräckligt lång tid så kommer opinionen att ändras efter ett tag?

Ja, tyvärr så är det nog så. Sorgligt men tyvärr inte mindre sant för det. Det verkar ju inte vara bättre i alla fall och framförallt inte svårare än så. Sannolikheten för att vi faktiskt begränsar Sveriges yttrandefrihet har uppenbarligen ökat drastiskt de senaste dagarna.

Fega svenska beslutsfattare

Orsaken är att ingen beslutsfattare verkar våga stå rakryggad och slå näven i bordet och säga ”Nu får ni ge er”. Detta är Sverige och här har vi yttrandefrihet. Och till alla muslimer som klagar på Sveriges yttrandefrihet så uppmanar jag er att lyssna på Mattias Karlsson som uppmanade muslimerna via sin Twitter den 4 Juli att anpassa sig eller åka hem.

Det blir helt enkelt precis som Nils Funcke sa till mig i telefon häromdagen när vi talades vid om frågan huruvida det finns en risk för att lagen ändras kring koranbränning, eller om stormen blåser över snart.

Ja, sa Nils, den chansen är tyvärr stor, då det inte finns tillräckligt många politiker, eller andra beslutsfattare som verkar stå upp för rätten att bränna koranen. Eller för att göra det ännu enklare, stå upp för rätten att göra det som är tillåtet enligt lagen.

Ja, med det sagt så börjar man förstå att allt man lärt sig om att Sverige har en fungerande demokrati är ett falsarium. Vi styrs av media och USA tills tillräckligt många har genomskådat charaden och valt att gå från gnäll till motstånd mot de som styr media.

Tack för mig, Tobbe Larsson vid pennan

* Ny studie som Kantar Public har utfört på SVT:s uppdrag.
I studien var det 53 procent av de tillfrågade som ansåg att det borde vara olagligt att offentligt bränna olika religioners heliga texter, till exempel Koranen eller Bibeln. 34 procent menade att det borde vara lagligt och 13 procent var osäkra. 1004 personer intervjuades.
I jämförelse med när samma fråga ställdes av Kantar Sifo för TV4 i februari har andelen som vill ha ett förbud nu stigit med 11 procentenheter. Denna förändring kan ha påverkats av reaktioner utifrån, enligt Toivo Sjörén, chef för opinionsundersökningar på Kantar Public.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Jo…tyvärr påverkas folk av SVT .
  Jag har själv märkt det på en kusin som är på sommar besök…..han är SD -röstare —
  men tar intryck av dumheter från SVT. Jag undviker nu att ha nyhetskanalerna på om han sitter med ..då flippar jag till ID ..amerikanska mord eller liknande.

  UT med Jan Helin från SVT ……in med CL som SVT-chef…….och ut med Cecilia Gralde & Co som nyhetsuppläsare –IN med TL som nyhetsankare på Rapport eller Aktuellt.


  Alexander kan få ett eget program om hälsa och träning .


  Daniel får ta hand om kulturnyheterna och Viktor kan leda programmet Fråga Doktorn. Eller Agenda om han hellre vill det.

 2. * Ny studie som Kantar Public har utfört på SVT:s uppdrag.
  I studien var det 53 procent av de tillfrågade som ansåg att det borde vara olagligt att offentligt bränna olika religioners heliga texter, till exempel Koranen eller Bibeln. 34 procent menade att det borde vara lagligt och 13 procent var osäkra. 1004 personer intervjuades.

  53 % utav 1004 personer blir drygt 500 personer som SVT i sin artikel benämner som ” svenska folket ” vill ha ett förbud mot att bränna olika religioners heliga skrifter.
  Denna studie betyder absolut ingenting men lyfts fram som att över 50% av svenska folket vill ha ett förbud.
  Agendan från gammelmedia är så genomskinlig men tyvärr går det hem hos fårskocken ca: 80 % eller mer av svenska folket.
  Vid diskussioner med pk-folk så har jag märkt att nästan ingen ifrågasätter hur liknande undersökningar är gjorda om jag påtalar det. Verkar bara som att de sväljer rakt av vad som skrivs. Ingen orkar kontrollera !

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter