Demonstrationer mot SVT i Malmö och Helsingborg

Under gårdagen hölls det en massiv demonstration mot SVT i Stockholm. Det var dock inte de enda städerna som folket protesterade i. I Skåne hölls det demonstrationer i både Malmö och Helsingborg. En av talarna var läkaren och lokalpolitikern Nils Littorin, som riktade skarp kritik mot både media och politikerna.

Frihetsnytt har tidigare rapporterat om demonstrationen i Stockholm, som lockade över 1 000 personer. Den slutliga samlingsplatsen var utanför SVT-huset, där bland andra Katerina Janouch, Izabella Jarvandi och Frihetsnytts Victor Eriksson höll tal.

Läkare riktade skarp kritik mot politikerkåren

Det hölls även demonstrationer under samma paroll i Malmö, Helsingborg och Göteborg. I Malmö talade bland andra den välkände läkaren och lokalpolitikern Nils Littorin. Littorin riktade skarp kritik mot SVT, som han menar ägnar sig agendajournalistik och svartmålning av människor som är kritiska till Sveriges utveckling.

Nils Littorin. Foto: Privat

Littorin tog även upp det uppmärksammade mordet på den 39-årige pappan Mikael i Skärholmen, och tog upp att Ulf Kristersson sagt att det inte är ”hans Sverige”. ”Jo”, menade Littorin, och sa att Kristersson är medskyldig till samhällsutvecklingen tillsammans med föregångaren Fredrik Reinfeldt (M) som ville att svenskarna skulle öppna sina hjärtan.

– Ulf Kristersson från Moderaterna – det här är ditt Sverige, sa Littorin till applåder.

Ingen självcensur

I Malmö talade även aktivisten Maneka Hellberg. Hon påtalade värdet av att tala ut och uppmanade demonstrationsdeltagarna att inte självcensurera i frågor de brinner för.

Meneka Hellberg. Foto: Privat

Även i Helsingborg samlades demonstranter för att protestera mot SVT och public service. Där talade bland andra läkaren Glenn Dormer. Stämningen beskrevs som god och arrangörerna ser fram emot att hålla liknande demonstrationer snart igen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

  1. Kan vi få alla ungdomar att inse hur lurade och bedragna de blivit om
    ”Klimat hotet” skulle de nog ansluta. För en öppen debatt hade ju kunnat få dem
    att inte slösa flera år av sina liv på meningslösa och skadliga demonstrationer.

    Ungdomarna måste engageras för att denna rörelse ska få sann kraft och genomslag.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter