Dessa ministrar kallas till konstitutionsutskottet

Det finns en del åsikter om hur statsminister Ulf Kristersson och flera andra ministrar sköter sina uppdrag. Flera av dem har nämligen kallats till konstitutionsutskottet under våren.

Det blir ett fullspäckat schema i vår för konstitutionsutskottet. Då ska bland annat statsminister Ulf Kristersson genomgå en utfrågning om de höga (och kritiserade) löner som flera opolitiska tjänstemän får på regeringskansliet. Detta rapporterar TT (genom Svenska Dagbladet).

Utöver Kristersson ska även följande ministrar till konstitutionsutskottet:

 • Utrikesminister Tobias Billström ska dit den 9 april klockan 12:00. Orsaken är att han använt begreppet proportionalitet när han beskrev det brutala kriget på Gazaremsan.
 • Utbildningsminister Mats Persson, den 11 april klockan 10:00. Han ska svara på frågor om hur regeringen har förordnat ledamöter i styrelser vid universitet och högskolor.
 • Energi- och näringsminister Ebba Busch, den 11 april klockan 11:00. Det rör elstöd till företag.
 • Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari, den 15 april klockan 13:00. Hon ska svara på sina uttalanden och ageranden angående ny kärnkraft, det utrymme som utsläppshantering får i budgeten, samt hur hon hanterat offentliga handlingar som inkommit via sms.
 • Infrastrukturminister Andreas Carlson, den 15 april klockan 15:00. Orsaken är det enorma vägkaos som uppstod på motorvägen E22 under vintern.
 • Finansminister Elisabeth Svantesson, den 25 april klockan 10:00, för ett uttalande om budgetregler för kommuner och regioner.
 • Ulf Kristersson, den 26 april klockan 09:00.
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Tja….Maud Olofsson visade sin rätta natur och vägrade inställa sig på kallelse.

  Och det gick utmärkt ….inga konsekvenser alls.

  Så jag ger inte mycket för detta utskott.

  Kritik ger lite skriverier i pressen–som politikern i fråga kan borsta av sig som lite mjäll.😂

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter