Det går att rädda Sverige och Europa från undergång

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Under många år har Sverige och Europa förändrats till det sämre, förändringen har varit fundamental. Våra friheter har begränsats kraftigt och invandringen från hela världen har ökat till nivåer vi inte ens kunde föreställa oss för 50 år sedan. Författaren till denna text menar att utvecklingen går att vända och att det ytterst handlar om vilja. Frågan är bara hur människor får denna vilja?

Tänk er Europas länder på 60 – 70 talet och jämför med hur det ser ut idag, då förstår man vilken enorm förändring som skett. Sverige har dessutom tagit tätpositionen i att ta emot flest människor i förhållande till sin folkmängd. I många europeiska länder har invandringen varit så stor att i vissa städer går det inte längre känna igen sig. Man förstår knappt att man befinner sig i Europa.

Samtidigt har ett kontrollsamhälle växt fram i samma takt som den nya tekniken gjort nya landvinningar. Finanseliten har varit drivande för att få kontroll på Europas befolkningar.

Frågan många ställer sig är om situationen är utom kontroll eller om det faktiskt går att återställa ett Europa till det fantastiska det en gång var. Ett Europa med en mängd levande och blomstrande kulturer med stabila ekonomier och framgångsrika företag.

Ökad vilja hos folk kommer att rädda Europas nationer

Om vi ska få till stånd en förändring av Europas negativa utveckling så krävs en betydligt större vilja än vad de europeiska folken har idag för att göra de uppoffringar som krävs. Det krävs uppoffringar både från vanligt folk och från de befinner sig i den övre delen av samhällspyramiden. Det krävs både pengar och arbete för att påbörja det arbete som ska rädda Europa.

Det räcker inte med att folk är missnöjda och gnäller i parti och minut eller att folk förstår att utvecklingen går i fel riktning vilket de flesta förstår idag oavsett partitillhörighet. Självklart så är denna förståelse olika djup men samstämmigheten kring att utvecklingen går åt fel håll börjar bli en ganska dominerande åsikt bland politiskt intresserade människor men även hos allmänheten.

Men bara för att det finns en förståelse och medvetenhet så innebär det inte per automatik att en förändring av samhället äger rum i en mer positiv riktning. Det räcker inte att man vet att det är farligt att röka och för att man ska sluta. Man måste fortfarande ha viljan att sluta röka och dessutom förverkliga viljan i praktisk handling. Det har inte européerna idag.

Folk kommer tvingas till att kämpa för sin länders överlevnad

Så länge folk kan flytta till lite bättre områden och att folk har det så bra som flertalet faktiskt fortfarande har det, framför allt medelklassen, så kommer inte människor ha det incitament som behövs för att agera. Sanningen är att det enda som kan få människor att på allvar förändra sin livssituation på individuell nivå är exakt samma sak som kan få dem att vill göra personliga uppoffringar för ett bättre samhälle både i Sverige och Europa, nämligen nödvändigheten.

Det räcker inte med att de får läsa om ökad kriminalitet, sämre ekonomi, sämre trygghetssystem och att de emellanåt får uppleva detta för egen del. För att de verkligen ska agera måste det gå ännu längre. Det måste bli mer påtagligt, mer akut.

Folk måste få känna av verklig massarbetslöshet, en brottslighet utom kontroll, ett kollapsande trygghetssystem och kanske till och med hungersnöd. Det kan låta osannolikt med ett sådant scenario, framför allt vad gäller hungersnöd men sanningen är att det för den insatte inte alls är ett osannolikt scenario om utvecklingen får fortsätta som den gör. Det är endast sådana faktorer som kommer att tvinga människor att agera i större skala.

Eländet är vår bästa drivkraft för att vi ska agera

Arthur Schopenhauer, den kände pessimistiske filosofen påstås ha sagt, ”endast nödvändigheten och inte kunskapen kan tvinga människan att förändra ett felaktigt levnadssätt”. Det vill säga, det är endast ett akut och påträngande hot som kan frambringa de krafter som behövs för att människor ska agera – annars fortsätter de på som vanligt trots all kunskap och alla varningar. Vi människor skjuter helt enkelt saker framåt så länge behovet inte är allt för påträngande.

Arthur Schopenhauer. Foto: Wikipedia/ Schäfer, Johann
Arthur Schopenhauer. Foto: Wikipedia/ Schäfer, Johann

Man skulle kunna säga att så länge det inte direkt handlar om vår överlevnad så tar vi problemen lite längre fram. Man skulle förenklat kunna säga att det endast är då vår överlevnadsinstinkt sätts igång som vi agerar på riktigt. Förändringen av Europa har som det nämnts i artikeln gått fort – men den kan lika gärna gå fort åt ett annat håll, och åt ett positivt håll. Utvecklingen är sällan linjär och det finns många historiska exempel på hur utvecklingen plötsligt drar i väg åt ett annat håll än vad någon kunnat ana.

Så till de människor som tror på att Europa kommer att falla likt Oswald Spengler skrev om i sin bok ”Västerlandet undergång och fall”, så visar historien ett otal exempel på att människan, när det väl är nödvändigt, har förmågan att snabbt ställa saker till rätta. Vi lever idag i ett extremt individualistiskt Europa men när den verkliga krisen kommer, krisen då det verkligen kommer att göra ont på riktigt, så kommer vi att tvingas samarbeta, oavsett om vill eller inte.  Då kommer individualismen få stå tillbaka för gruppen.

Individualismen kommer att försvinna och gruppen kommer att bli viktigare

Vi kommer att förstå, att gruppen behövs, annars överlever vi inte. Anledningen är att i ett väl fungerande samhälle med ett fungerande trygghetssystem så behöver man inte varandra lika mycket som i ett system där sådana saknas. Den dagen, som faktiskt delvis redan är här, kommer man tvingas att hålla ihop.

Sen ska man inte glömma att vi idag lever i extremt defaitistiskt och negativt klimat som håller tillbaka all den energi och kraft vi har inom oss men att det kan ändras fort.

En av de viktigaste parametrarna för framgång är tro. Och när hoppet återkommer till människor om en ljus framtid så vet vi av erfarenhet att det finns enorma krafter att frigöra hos det mänskliga släktet.

Donald Trump ett bra exempel på vad tro kan åstadkomma

Donald Trump. Foto: Wikipedia/ Shealah Craighead
Donald Trump. Foto: Wikipedia/ Shealah Craighead

Ett mycket bra exempel på vad tro kan åstadkomma är Donald Trump. Man kan säga vad man vill om denna man men en sak är säker. Han har givit miljoner och åter miljoner människor hoppet tillbaka. Han har satt igång en rörelse i USA mot den dolda finanselitens agenda som saknar motstycke.

Och vi ser förmodligen bara början på tillväxten av alla de frön denne man har sått. Framför allt har han givit folk ett hopp om en bättre framtid utan en ondskefull finanselit som vill skapa ett fängelse för oss alla och där våra friheter bara existerar då vi befinner oss inom pk-ismens ramar.

Så kavla upp ärmarna och sprid hopp och positiv energi så är du är med och bidrar till att de positiva krafterna till slut vänder finanselitens destruktiva styre över ända. Börja nu och bidra med din del. Det kan vara i form av pengar till de krafter som redan idag jobbar för din frihet men också i form av din tid och din kompetens till någon av alla de fantastiska frihetsprojekt som pågår runt omkring i Europas alla länder idag.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter