Detta innebär regeringens nya skattelättnader

Regeringen föreslår ett nytt jobbskatteavdrag i höstbudgeten. Fokus för de nya skattelättnaderna är att låga och medelhöga inkomster ska få det lättare att klara av vardagsekonomin – det vill säga mer pengar i plånboken.

Förslaget om det nya jobbskatteavdrag ska enligt regeringen innebära sänkt skatt med 14 000 kronor per år för en familj bestående av en polis och en sjuksköterska. Statsminister Ulf Kristersson säger att det alltid ska löna sig mer att jobba och vara mindre lönsamt att leva på bidrag.

– En familj där båda personerna går från bidrag till arbete kommer få upp till 5 600 kronor lägre i skatt, säger Kristersson på pressträffen.

Satsningen beräknas kosta omkring 11 miljarder kronor. Kostnaden är högre än tidigare uppskattning som var på 8 miljarder kronor.

Även finansminister Elisabeth Svantesson deltog på pressträffen och hon bekräftar att det ska bli mer lönsamt att jobba än vad det är att leva på bidrag. Svantesson säger att inflationen är roten till problemen som man ser nu i svensk ekonomi.

– Många bidrag räknas upp med inflationen. Det gäller inte dem som arbetar. Vi vill se till att låga och medelhöga inkomster får behålla mer efter skatt, säger Kristersson.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter